Novosti

Ministry of Programming jedini iz BiH na Deloitte top 500 listi


Ministry of Programming je jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja se plasirala na listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija EMEA regije Technology Fast 500 EMEA – i to na visokom 175. mjestu.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što i ove godine na ovoj prestižnoj listi imamo kompaniju iz Bosne iz Hercegovine i time nastavljamo kontinuitet odličnih uspjeha tehnoloških i ICT firmi iz BiH. Čestitamo Ministry of Programming na ovom uspjehu i rastu prihoda od 813%. Ovim putem želimo potaknuti i pozvati i druge tehnološke kompanije iz Bosne i Hercegovine da se prijave na našu Fast 50 listu za 2020. godinu koji je otvoren do 14. avgusta, kako bismo i dalje zadržali snažno prisustvo kompanija iz BiH na ovoj listi”, izjavio je Muhamed Semić, voditelj odjela za konsalting i savjetovanje povezano s upravljanjem rizicima Deloitte-ovog ureda u Sarajevu.

Kompanija Revolut iz Ujedinjenog Kraljevstva na čelu je ovgodišnje Deloitteove rang liste 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija EMEA regije koja obuhvata Evropu, Srednji Istok i Afriku.

Gledano u cjelini, na ovogodišnjoj listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regiji našli su se pobjednici iz 22 zemlje, s prosječnom stopom rasta prihoda od 1.258%.

Stopa rasta prihoda kompanija uvrštenih u listu kretala se od 157 do 39.754 posto.

Ujedinjeno Kraljevstvo sa 98 ima najviše uvrštenih na listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija EMEA regije, dok je druga Nizozemska sa 70 kompanija, slijede i ostali Njemačka, Švedska, Belgija, Finska i Portugal.

Listu Deloitte’s Technology Fast 500 EMEA već devetnaestu godinu kreira Deloitte-ov globalni Sektor za tehnologiju, medije i telekomunikacije.