Tema u fokusu

Televizor kao dizajnerski komad u multifunkcionalnom životnom prostoru – Samsung


“Briljantnost u koju se možete pouzdati“ moto je kompanije Samsung Electronics, vodećeg svjetskog proizvođača televizora vrhunske kvalitete, čija dva nova lifestyle televizora The Frame i The Serif donose svu raskoš slike sa QLED tehnologijom, a zahvaljujući inovativnom dizajnu, svaki dom pretvaraju u umjetničku galeriju.

Zbog situacije u kojoj se cijeli svijet našao ove godine, sve više ljudi većinu vremena provodi u svom domu, gdje obavljaju i privatne i poslovne obaveze. Stoga, multifunkcionalni prostori i komadi namještaja danas postaju jedan od vodećih trendova, kada je u pitanju dizajn enterijera.

Domovi tako postaju višenamjenski životni prostori, koje je neophodno osvježiti i učiniti još udobnijim, a pri tome zadržati eleganciju i sofisticiranost. Strogo odvojene prostore zamijenio je open-space koncept, a kada se radi o namještaju, dizajn je otišao u pravcu kombinovanja upečatljive estetike i univerzalnosti, pa čak i u slučaju tehnoloških uređaja.

Televizori više nisu samo uređaji za emitovanje sadržaja, već dizajnerski komadi koji upotpunjuju prostor. Jer, glavni motiv besprijekorno dekorisanog zida, koji ostavlja bez daha, danas može biti i televizor. Upravo takvi su i novi televizori kompanije Samsung, The Frame i The Serif, koji svojim progresivnim dizajnom u enterijer unose dašak umjetnosti i moderne tehnologije i nude neograničenu slobodu postavljanja zaslona bilo gdje u domu.

The Frame – TV i umjetničko djelo u jednom

Samsung The Frame je izvrstan primjer spoja visoke i najinovativnije tehnologije u jednom uređaju koji, prateći modernu estetiku, savršeno nadopunjava svaki enterijer. To je i televizor i umjetničko djelo u jednom.

Kada je uključen, The Frame donosi svu raskoš QLED slike, a kada je isključen, u domove unosi ljepotu galerije i predstavlja pravo umjetničko djelo. Dizajniran je tako da izgleda poput elegantnog okvira za slike.

Glavna odlika QLED televizora je da upotrebljavaju kvantne tačke, inovativni poluvodički materijal, koji emitira svjetlost u skladu s veličinom nanočestica. Kvantne su tačke jedinstvene po svojoj održivoj sposobnosti rada bez gubitka kvalitete. Već samim gledanjem ovog TV-a možete osjetiti teksturu umjetničkih slika koje omogućuje Quantum Dot tehnologija. QLED televizori visoko su učinkoviti u pogledu svjetline i mogu se pohvaliti najboljim prikazom boja u odnosu na bilo koju drugu vrstu televizora današnjice.

Zahvaljujući specijalnom režimu koji omogućava prikazivanje slika i fotografija iz jedinstvene Art Store prodavnice kada je The Frame isključen, uvijek možete imati drugačiju dekoraciju.

The Serif – sofisticirani spoj dizajna i tehnologije

Samsung The Serif, kreiran od čuvenih francuskih dizajnera braće Burule, nije televizor kome je mjesto kraj zida – može se nalaziti bilo gdje u prostoriji, čak i na samoj sredini. Bez obzira na to gdje ga postavite, sa ili bez metalnog postolja, on se savršeno uklapa u okolinu i izgleda odlično iz svakog ugla, a dostupan je u nebeskobijeloj i nebeskoplavoj boji.

Odvojivo postolje ovom televizoru omogućava potpunu mobilnost i prilagodbu svakom prostoru, pa sadržaj na ovom uređaju možete da vidite iz najboljeg ugla. Osim što oslobađa prostor, istovremeno ga i obogaćuje svojom elegancijom i profinjenošću.

Piše: Irena Vasić-Dobrić

Poslovne novine