Novosti

Fabrika cementa Lukavac donirala pametne table za šest osnovnih škola u BiH


Tokom mjeseca oktobra Fabrika cementa Lukavac je u gradovima, u kojima ima svoje podružnice, realizirala donatorski projekt “Pametne table za pametne školarce“.

Donacijom modernih, interaktivnih tabli obradovala je nastavnike i učenike šest osnovnih škola: „Tušanj“ Tuzla, „Lukavac Grad“ iz Lukavca, „Sveti Sava“ Bijeljina, „Jovan Dučić“ Zalužani, „Aleksa Šantić“ Vojkovići i „Edhem Mulabdić“ Sarajevo. Fabrika je organizirala i ugradnju tabli uz odgovarajući software i druge alate, kao i obuku za nastavno osoblje u svih šest škola.

Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje, je istakao da je projekt „Pametne table za pametne školarce“ samo jedan u nizu projekata društvene odgovornosti kojim je Fabrika cementa Lukavac pomogla pojedinim školama u ovim teškim vremenima.

“Svjesni svih otežanih uslova u kojima rade mnogi nastavnici i učenici, odlučili smo da školama, koje se nalaze u mjestima gdje su naši proizvodni pogoni cementa i betona, poklonimo pametne table. Jedan od razloga je i to što nismo uspjeli održati naš redovni septembarski Dan otvorenih vrata, na kojem uvijek ugostimo brojne učenike. Poznato je da smo kompanija koja prati savremene trendove i koja svoje društveno odgovorne projekte u najvećoj mjeri posvećuje djeci i omladini, njihovom što boljem obrazovanju i zdravom razvoju. Smatramo da je upotreba novih tehnologija u nastavnom procesu od velike važnosti i da doprinosi inovativnosti i motivaciji učenika, a nastavnicima olakšava rad, posebno sada u korona krizi kada je bitno držati distancu i osigurati kvalitetnu online nastavu. Table omogućavaju dinamičnost, fleksibilnost i interaktivnost u nastavi te tako dodatno potiču aktivnu ulogu učenika“, dodao je Begić.

Doniranjem Smart board interaktivnih tabli najnovije generacije, u vrijednosti od skoro 28.000 KM, Lukavac Cement i Lukavac Beton žele podržati modernizaciju nastave u BiH, a školarcima omogućiti što interesantnije i kvalitetnije časove. Ulaganje u obrazovanje mladih i savremene tehnologije 21. stoljeća jedan je od prioriteta Fabrike cementa Lukavac, koja sprovodi i podržava sve inicijative i akcije koje donose dugoročnu korist široj društvenoj zajednici.