Tema u fokusu

Digital Finance International – ForzaBiz brza pozajmica i do 50.000 KM


Zahvaljujući uvođenju dva nova brenda, ForzaBiz i Hipocredit u svoju ponudu, u mikrokreditnom društvu MKD Digital Finance International d.o.o. Banja Luka, članu Finstar Financial Group, uspjeli su stabilizovati svoje poslovanje u 2020. godini i proširiti tržište.

Kao i u ostalim kompanijama u BiH i u MKD Digital Finance International iz Banja Luke, osjetili su negativne trendove “zaključavanja” i gašenja privrednih subjekata usljed pandemije COVID-19.

Međutim, prema riječima Dragana Danojevića, direktora MKD Digital Finance International d.o.o. Banja Luka, uvođenjem novih proizvoda u svoju ponudu za vrlo kratko vrijeme uspjeli su stabilizovati svoje poslovanje i ponovo revitalizovati tražnju za svojim proizvodima, te proširiti svoje tržište.

Četiri brenda

„MKD Digital Finance International je u 2020. godini uveo dva nova brenda, ForzaBiz i Hipocredit, kojima želimo osnažiti našu podršku klijentima koji trebaju novac za ozbiljnije projekte ili da pružimo podršku privredi u BiH. Smatramo da u vremenu kriza, uloga finansijskih istitucija treba biti afirmativna i da trebamo podržati klijente kada se nađu u problemima. Očigledno i sa razlogom klijenti biraju naše proizvode, iako im oni nekada ne garantuju napovoljnije uslove na tržištu. Ono što mi nudimo je finansijska podrška u kojoj će obje uključene strane imati koristi“, kaže Danojević.

Na bh. tržištu MKD Digital Finance International je prisutno putem svoja četiri brenda: Forza, Kreddy, Hipocredit i ForzaBiz. Najpoznatiji od njih su svakako brendovi Forza.ba i Kreddy.ba., a njihova popularnost vezana je za potrebe klijenata za brzim i lako dotupnim kreditima za hitne potrebe ili kratkoročnu podršku kućnog budžeta.

„Forza je kratkoročna pozajmica u iznosu od 100 do 600KM sa rokom otplate od 7 do 30 dana. Kreddy je uobičajen kredit na rate u iznosu do 10. 000KM i sa rokom otplate do 5 godina. Hipocredit je proizvod unutar kojeg imamo podproizvode, a u skladu sa namjenom kredita. Hipocredit je kredit obezbijeđen Hipotekom i odobrava se na iznos do 50 000KM. ForzaBiz je najnoviji brend i proizvod u našoj ponudi. Riječ je o brzoj pozajmici za likvidnost preduzećima u BiH. Visina iznosa je do 50.000 KM i rok otplate do jedne godine“, istaknuo je Danojević.

MKD Digital Finance International dio je Finstar finansijske grupe, koja ima poslovne odnose u više od 70 zemalja svijeta. Društvo je u BiH počelo sa radom 2017. dobijanjem dozvole od strane Agencija za Bankarstvo u BiH i danas ima 45 zaposlenih.

Preko 100.000 odobrenih kredita za tri godine

„Naš fokus je usmjeren na poboljšanje pristupa finansijskim uslugama u zemlji, putem korištenja modernih tehnologija. Od osnivanja do danas nastojimo naša iskustva i prakse koje su već prisutne u razvijenim zemljama donijeti u BiH. Poslovni model našeg Društva u potpunosti je usmjeren na zadovoljstvo korisnika naših usluga, što smatramo najvećim izazovom u poslovanju. Proizvodi MKD Digital Finance International kreirani su za sve klijente, koji imaju potrebu za novčanim sredstvima, počev od malih pozajmica do ozbiljnih investicionih kredita za klijente mikrokreditnog sektora . Imamo preko 100.000 odobrenih kredita od početka rada do danas.“, naglasio je Danojević.

Kako navodi dalje direktor MKD Digital Finance International očekuju da će 2021. godina biti godina stabilizacije i povratka povjerenja i tražnje na tržištu.

„Nadamo se da neće doći do daljeg pogoršanja prilika i da ćemo vrlo brzo svjedočiti završetku pandemije i ponovnom vraćanju u normalan život. Shodno tome očekujemo i da će ekonomija nastaviti rasti i da će se trendovi digitalizacije i modernizacije našeg društva ubrzati“, rekao je Danojević.

Piše: (Irena Vasić-Dobrić)