Tema u fokusu

Sa B2B susreta lideri bh. privrede poručili: Oslonimo se jedni na druge i budimo pouzdani poslovni partneri


U 2021. godini bonitetna agencija LRC i Poslovne novine članice LRC Group, nastavljaju uspješne B2B sesije „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima“ koje su sastavni dio projekta „Pouzdanost“.

Na Olimpijskoj planini Bjelašnica u prirodnom ambijentu Hotela „Han“ u skladu sa epidemiološkom situacijom održan je prvi ovogodišnji B2B susret bonitetno pouzdanih privrednika koji su razmijenili ideje. Uz podršku i pokroviteljstvo Ziraat Bank BH d.d. Sarajevo, partnera Vanjskotrgovinsku komoru BiH, te logističkog partera Express courier – UPS uz ugodno druženje i mnoštvo novih ideja sklopljeni su i novi poslovi.

U sklopu projekta „Pouzdanost“ koji se održava već 6 godina zaredom Poslovne novine nastavljaju tradiciju promocije kompanija sa visokom bonitetnom ocjenom i što je najvažnije njihovog umrežavanja. Zanimljive razgovore o saradnji vodili su direktori i vlasnici 23 bosanskohercegovačke kompanije, među kojima su, između ostalih: GS-Tvornica mašina iz Travnika; M&I Systems i Voice Planet iz Banja Luke, Triglav osiguranje, Payten, Aida Commerce, Halcom, Metromedia, LRC Inkasso, Pentagram iz Sarajeva i mnoge druge.

Mnoge od ovih firmi već posluju izvan BiH i dominantni su lideri na Balkanskom tržištu. U ova vremena važno je da se oslanjamo jedni na druge i budemo pouzdani partneri, a B2B susreti su odlična prilika za umrežavanje i pronalaženje novih klijenata mišljenja su svih prisutnih sa ovog skupa.

Ovom prilikom kompaniji Orbis Project d.o.o. Sarajevo dodijeljen je i certifikat bonitetne pouzdanosti.

Bilo je to okupljanje prožeto optimizmom, proaktivnim djelovanjem pozivom na solidarnost među privrednicima i poduzetnicama u ovim izazovnim vremenima, s ciljem da pomognemo jedni drugima kako bi čim prije ugledali  učinkovite rezultate zajedničkog rada.