Novosti

Pokrenute aktivnosti za izgradnju slobodne zone u Istočnom Novom Sarajevu


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da su pokrenute aktivnosti sa stranim investitorima da na području opštine Istočno Novo Sarajevo bude izgrađena slobodna zona.

Iz domena Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa pokrenuli smo aktivnost sa inostranim investitorima da ponudimo opštinu Istočno Novo Sarajevo, gdje bi na nekoliko potencijalnih lokacija mogla biti izgrađena slobodna zona, koristeći sve infrastrukturne prednosti koje ima ova opština, odnosno grad Istočno Sarajevo – rekao je Košarac, javlja Srna.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, Košarac je istakao da bi se na taj način moglo zaposliti nekoliko stotina ljudi, te dodao da je riječ o odgovornoj politici Ćosića da u privrednom smislu otvori ovaj grad.

U pregovorima smo da jedan od prepoznatljivih tržih lanaca bude prisutan u Istočnom Sarajevu, za šta takođe postoji više lokacija. Vidjećemo na koji način, srazmjerno interesima rukovodstava tih kompanija, možemo da ponudimo Istočno Sarajevo kao dobro mjesto za investiranje – rekao je ministar.

Košarac je naveo da od međunarodnih finansijskih institucija u BiH treba tražiti da dođu u Istočno Sarajevo i da kroz projekte daju doprinos i podršku razvoju ovog grada.