Novosti

Ministrica Đapo susrela se s gradonačelnikom Gorražda


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je sastanak s novoimenovanim gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Gradonačelnik Imamović ovom prilikom zahvalio se na podršci projektima koju su Goraždu u proteklom periodu pružili Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH. Kako je na sastanku istaknuto, riječ je o više značajnih projekata kao što su utopljavanje školskih objekata i javnih institucija, te sanacija stambenih jedinica u naselju Vitković i sportske dvorane. Također, ovim projektima obuhvaćeni su i infrastrukturni projekti na području Goražda, kao što su  izgradnja puta do deponije „Trešnica“ i parka na Posestri koje je postalo značajno izletište, te sanacija i zatvaranje općinske deponije „Šišeta“.

Kako je istaknuti i u narednom periodu na području Goražda planirane su aktivnosti i projekti kojima se nastoje unaprijediti uslovi života građana.

Ministrica Đapo i gradonačelnik Imamović iskazali su opredjeljenje za buduću saradnju s ciljem unapređenja kvalitete života u Goraždu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.