Novosti

Najavljen dolazak Čeha u Makarsku


Početkom ljeta Makarsku bi moglo posjetiti oko 200 čeških turista. Tako je rekao Miroslav Horansky, vlasnik češke agencije CK “Valaška”, koja radi već 31 godinu, od čega 20 godina sarađuje s makarskom agencijom “Peca tours”.

Horansky je Makarsku posjetio prošle sedmice uoči priprema za sezonu pa je predstavio svoj novi katalog ”Jadran 2021″.

CK “Valaška” je 2019. godine u Hrvatsku dovela 50 hiljada čeških turista, a prošle u vrijeme korone 20 hiljada , od čega na Makarsku rivijeru oko pet hiljada Čeha.

“Sve je moguće, posebno s našim vjernim partnerom koji nas nikada nije iznevjerio, i to kada je bilo najgore, pa tako i sada za vrijeme korona krize”, rekao je Predrag Aranđelović iz agencije”Peca tours.”

Prema riječima Horanskog, s Hrvatskom sarađuju jer je vole, a posebno Dalmaciju.

”Otvaranje mora” imam zakazano već za 4. juna i do sada imam rezervirana tri autobusa za Makarsku. Veliki sam optimist i sve će biti dobro ako budemo znali na koji način se može prijeći granica. Dosta Čeha je izgubilo posao u korona krizi, nemaju novca, a dosta ih se još boji putovanja zbog korone. Za Makarsku rivijeru svake sedmice imam rezervirano 500 ležajeva, dok ove godine planiram dovesti po 250 gostiju svake sedmice, što je ukupno 10 hiljada Čeha u Makarskoj”, dodao je Horansky.

(slobodnadalmacija.hr)