Novosti

Međunarodna izložba vina i žestokih pića odlaže se za 2022. godinu


Međunarodna izložba vina i žestokih pića, 54. Vinitaly odlaže se za 2022. godinu, a planiran datum održavanja je od 10. do 13. aprila u Veroni.

Riječ je o najvećoj izložbi vina u svijetu koja doprinosi razvoju vinarskog sektora, kako italijanskog, tako i međunarodnog.

Stalna neizvjesnost unutar nacionalnih i međunarodnih granica i produženje zatvaranja zbog virusa korona natjerali su nas da izložbu ipak odložimo“, rekao je Mauricio Deneze, predstavnik organizatora.

Ipak, ove godine 11. juna održaće se međunarodno takmičenje Vinitaly Design u kom se bira najbolji dizajn etikete. Od 19. do 20. juna slijedi “WineSpectator” na kom se bira najbolji svjetski video na temu vina. Ljetna dešavanja zatvoriće Vinitaly međunarodna akademija koja je predviđena od 21. do 24. juna.

Za jesen se, od 16. do 18. oktobra 2021. priprema Vinitaly – posebno izdanje, koje će se fokusirati na ponovno pokretanje sektora koji je stradao zbog pandemije. Za tada se planiraju B2B susreti, a ako se situacija s Covid-19 ne popravi, održaće se online.

Svake godine na ovoj izložbi uživa oko 130.000 posjetilaca, a predstavlja se preko 4.000 izlagača iz 36 zemalja svijeta. Osim vina, ovaj sajam nudi i širok asortiman alkoholnih pića iz različitih kultura.

(eKapija.ba)