Novosti

Cijene goriva na većini pumpi u RS ostaju iste


Uredba o određivanju marže na naftne derivate neće značajno izmijeniti cjenovnike na benzinskim pumpama u Srpskoj jer su i prije ove odluke cijene goriva formirane po nižim maržama nego što je to sada propisano.

Trgovcima naftnim derivatima na malo propisuje se maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litru derivata.

Naftaši kažu da cijene goriva ostaju manje-više iste kao i prije donošenja ove uredbe, pa se na pumpama litar benzina 95 kreće od 1,90 do 1,99 maraka, dok je za dizel potrebno izdvojiti od 1,85 do 1,99 KM, a plin od 1,10 do 1,16 KM.

Direktor “Krajinapetrola” Milovan Bajić istakao je da korekcija zbog uredbe neće biti, jer je marža na osnovu koje su formirane trenutne cijene znatno niža od predviđene.

Na nama je da poštujemo uredbu, a sumnjam da je i neko od kolega išao sa korekcijom cijena, jer smo svi, inače, išli sa nižom maržom“, kazao je Bajić.

Potrebe za korekcijom cijena zbog nove uredbe nisu imali ni na benzinskim pumpama Nešković. Generalni direktor firme Nešković Jovica Vučković rekao je da je cijena dizela na njihovim benzinskim pumpama 1,94 marke po litru, dok je benzin 1,97 KM.

Sve cijene su u okviru koji je propisan Uredbom o određivanju marže, tako da nećemo za sada ići sa njihovom korekcijom”, kazao je Vučković.

Uredbu o ograničenju marže za naftne derivate prošle sedmice dobila je i FBiH.

(Nezavisne.com)