Novosti

Huawei će u svojim radnjama prodavati električne automobile


Nakon uspješne saradnje na razvoju električnog sistema za novi električni automobil kineske kompanije SERES, Huawei će taj novi automobil početi kupcima nuditi i u svojim trgovinama širom Kine, objavljeno je na 19. međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju.

Ova uzbudljiva najava predstavlja presedan i za industriju potrošačke elektronike i za industriju električnih automobila. U budućnosti nećemo više samo nuditi najbolja pametna rješenja za inteligentne automobile kako bi naši partneri razvijali što bolja vozila nego ćemo im i pomoći u prodaji tih automobila kroz našu maloprodajnu mrežu širom Kine“, izjavio je Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Group.

Ovom saradnjom Huawei po prvi put uvodi partnera iz automobilske industrije u vlastiti ”1+8+N” ekosistem.

Huawei i SERES zajedno su razvili potpuno novu nadogradnju na električni sistem automobila, čime su značajno doprinijeli povećanju autonomije vožnje i brzini punjenja baterija automobila.

Automobil opremljen novim Huaweijevim DriveONE Three-in-One Electric Drive tehnologijom omogućava duža putovanja, ali istovremeno i vrhunske sportske performanse. Tako novi SERES-ov automobil SF5 kupcima nudi veliku fleksibilnost, od 180 kilometara dometa u potpuno električnom modu za kraće gradske vožnje, do dometa od preko 1000 kilometara u modu za duga putovanja.

Novi sistem nudi ubrzanje do 100 km/h za 4,68 sekundi.

Performanse automobila su dodatno osnažene laganom aluminijskom šasijom te unaprijeđenim prednjim i zadnjim vješanjem. To sve zajedno daje SF5 čudovišnu snagu i snažno ubrzanje, ali ujedno i povećanu stabilnost i napredno savladavanje svih podloga.