Novosti

Fabrika cementa Lukavac zaposlit će pet studenata sa područja općine Lukavac


U Fabrici cementa Lukavac danas je upriličeno svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Tehnološkim, Elektrotehničkim, Ekonomskim fakultetom Univeriziteta u Tuzli i Općinom Lukavac.

Povod za ovu saradnju je novi projekat koji je pokrenula Fabrika cementa Lukavac s ciljem da zaposli pet najboljih studenata završnih godina sa područja općine Lukavac.

Prilikom potpisivanja Memoranduma generalni direktor Lukavac Cementa Stjepan Kumrić je istakao da će pet mladih ljudih dobiti priliku da steknu praktična iskustva i nove vještine koje će im biti važne za njihove buduće karijere i dodao:

Nudimo priliku mladim i talentovanim ljudima i želimo da nagradimo one izvrsne te im otvorimo mogućnost da svoje prvo zaposlenje dobiju u modernoj bosanskohercegovačkoj fabrici koja posluje prema evropskim standardima. Želim naglasiti da će glavni kriteriji konkursa biti prosjek ocjena, učešće u stručnim projektima, preporuke profesora, poznavanje engleskog jezika i prebivalište na općini Lukavac.

Memorandum o saradnji potpisali su dekanesa Elektrotehničkog fakulteta dr.sc. Nerdina Mehinović, prodekanica Ekonomskog fakulteta dr.sc. Amra Gadžo, dekan Tehnološkog fakulteta dr.sc. Sead Ćatić i načelnik Općine Lukavac Edin Delić, te iskazali svoju svesrdnu podršku ovom projektu.