Novosti

U Sarajevu se otvara multipleks kino vrijednosti veće od 10 miliona KM


Cineplexx, vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe, u Sarajevu se otvara u četvrtak, 17. juna filmom “Paklene ulice 9”!

Novo multipleks kino, sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, nalazi se na Marijin dvoru u centru Sarajeva pored Hotela Holiday i prostire se na 5000 kvadratnih metara.

Vrijednost investicije (bez troškova zemljišta) u ovom projektu premašuje 10 miliona KM.

Dolby Atmos pruža očaravajuće, multidimenzionalno iskustvo zvuka koje posjetiteljima omogućuje da utonu u film. Atmosferske prilike i predmeti oživljavaju kroz zvučne detalje koje je do sada bilo nemoguće čuti.

Cineplexx Sarajevo ponudit će više od 1000 sjedišta, među kojima su i posebna VIP kožna sjedišta, LoveBOX i ljubavna sjedišta. Za svoju publiku, Cineplexx Sarajevo priprema niz posebnih ponuda: svake srijede tokom cijele godine snižene cijene ulaznica, porodica i najmlađi će uživati u posebnim porodičnim paketima ulaznica za animirane i porodične filmove, za škole su u ponudi posebne cijene za školske projekcije, a poslovnim partnerima nudi se mogućnost najma dvorana za konferencije.

“Vrlo smo sretni što smo napokon u mogućnosti poželjeti dobrodošlicu publici u novom Cineplexxu Sarajevo. U vremenu pandemije susreli smo se sa mnogim izazovima, puno toga smo naučili, svladali smo mnoge prepreke, i sretni smo što možemo ponuditi Sarajevu moderno kino na savršenoj lokaciji, u centru Sarajeva. Publici želimo da uživa u filmovima, da Cineplexx Sarajevo bude njihovo mjesto filma i zabave, a isto tako se radujemo publici i gostima 27. Sarajevo Film Festivala koje ćemo također ugostiti u Cineplexxu od 13. do 20. augusta”, kazao je Enver Hadžiabdić, direktor Cineplexxa Sarajevo.