Novosti

Iman Avdić novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol


U Sarajevu je potpisan četvorogodišnji ugovor sa perspektivnom plivačicom Iman Avdić koja se pridružila brojnom timu zaštitnih lica kompanije Hifa Petrol, a koji čine uspješni sportaši: Amel Tuka, Mesud Pezer, Darko Savić, Nedžmin Ambešković i Lana Pudar.

Talentirana 13-ogodišnja Iman Avdić, plivačica pred kojom je sjajna budućnost najmlađe je zaštitno lice ove naftne kompanije.

Ako je suditi po trenutnim rezultatima, Iman očekuje vrlo uspješna plivačka karijera.

Na kvalifikacionom mitingu za Olimpijske igre održanom ovog mjeseca u Dubrovniku, Iman Avdić osvojila je prvo mjesto i trijumfovala uz postavljeni novi državni rekorde Bosne i Hercegovine u kadetskom, juniorskom i seniorskom uzrastu u disciplini 400 metara slobodnim stilom. Iman je vlasnica seniorskih državnih rekorda u disciplinama 200 m i 400 m mješovito i 400 m slobodno.

Iman Avdić je nedavno nastupila na Evropskom seniorskom prvenstvu kao najmlađa učesnica. Prošle godine postala je poznata svjetskoj javnosti nakon što je zbog pandemije Corona virusa i nemogućnosti treniranja, treninge obavljala u improvizovanom bazenu ispod plastenika postavljenog na imanju njenog djeda.

Muhamed Vrabac, direktor kompanije Hifa Petrol poželio je Iman dobrodošlicu u tim najboljih, te naglasio da Hifa Petrol svojim primjerom želi skrenuti pažnju javnosti na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima, sa nadom da će i ostale kompanije slijediti ovaj primjer i tako podržati razvoj zajednice, odnosno razvoj i napredak mladih ljudi kakva je i sama Iman.

Iman je svojim dosadašnjim rezultatima dokazala da se rad, trud i odricanje uvijek isplate. Iako veoma mlada, iza sebe već ima odlične rezultate i sigurni smo da je očekuje blistava sportska karijera. Naše zaštitno lice je i plivačica Lana Pudar, tako da će Iman imati nekoga sa kime će moći dijeliti plivačka iskustva. Mi u Hifa Petrolu za zaštitna lica kompanije biramo vrhunske sportiste, jer su upravo oni najbolji ambasadori naše zemlje. Radujemo se saradnji sa Iman i želimo joj uspjeh u budućim takmičenjima“, izjavio je Muhamed Vrabac.

Mlada Iman također ne krije oduševljenje ovom saradnjom.

Veoma sam sretna na podršci koju sam dobila od kompanije Hifa Petrol. Drago mi je da su prepoznali moj trud i ovaj ugovor mi nevjerovatno znači. Zaista se nadam da ću svojim rezultatima opravdati ovu podršku i čast mi je što ću ih predstavljati u budućnosti“, istakla je Iman Avdić.

Kampanju “Najbolji sa najboljim” Hifa Petrol pokrenula je još 2015. godine i podržala već 8 vrhunskih sportista. Kampanja je usmjerena na zadržavanje talenata unutar BiH i na promociju mladih i perspektivnih sportista, a cilj joj je pokazati da je moguće ostvariti uspjeh i u BiH. Najbolji dokaz za to su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol koja konstatno bilježe vrhunske rezultate.