Novosti

Na Trebeviću označeno i digitalno mapirano 44 kilometra staza


Na Trebeviću je obilježen završetak projekta označavanja i digitalnog mapiranja pješačkih i planinarskih staza kojeg su realizovali KJU za zaštićena prirodna područja kao stručni mentor, XTime Agency kao idejni kreator projekta i aplikacijskog rješenja te GSS Trebević, PD Istočno Sarajevo i PSD Trebević Sarajevo.

Projekat su u svojim obraćanjima podržali Anja Margetić, dogradonačelnica Grada Sarajeva, Ognjen Sladoje, Šef kabineta Gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Osman Delić ispred KJU za zaštićena prirodna područja i Slavko Bojanić ispred Turističke zajednice Jahorina-Istočno Sarajevo. Simbolički su na događaju projekat ozvaničili JP Sarajevo Sarajevska žičara te glavni sponzori i finansijeri projekta Vienna osiguranje VIG, Porsche BH i Sparkasse Bank.

Kroz projekat je izvršeno mapiranje i fizičko označavanje 44 kilometara staza na Trebeviću, 5 planinarskih i 6 šetačkih/turističkih staza sa adekvatnim oznakama, sa info totemima i panoima te dodatnim odmaralištima.

Prepoznavši značaj ovog projekta za regiju Sarajeva i bh. zajednicu, sponzori Sparkasse Banka, Porsche BH i Vienna osiguranje VIG su usmjerile značajna sredstva u njegovu realizaciju.