Novosti

Zvanično imenovana nova Uprava Raiffeisen banke u BiH


Nakon što su prikupljene potrebne saglasnosti regulatornog tijela, zvanično su imenovani novi članovi Uprave Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini. Funkciju predsjednika Uprave zvanično je preuzeo James Stewart dok su za članove Uprave imenovani Andreea Achim, Mirha Krivdić i Edin Hrnjica.

„Za ovu izvrsnu bankarsku grupaciju radio sam više od 20 godina kao potpredsjednik Raiffeisen banke u Rumuniji i sada sam privilegovan da preuzmem mjesto predsjednika Uprave u Bosni i Hercegovini. Radujem se što ću svojim znanjem i stručnošću zajedno sa svojim kolegama dodatno unaprijediti poslovanje s ciljem pružanja što boljeg iskustva klijentima prilikom korištenja usluga banke. Očekivanja su velika, ali usredotočeni smo na dvije ključne skupine: naše klijente i zaposlenike. Imamo sjajan tim i cilj nam je da našim klijentima pružimo vrhunsku uslugu i proizvode te ćemo raditi na tome da budemo njihov pouzdan finansijski partner“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

G. Stewart iza sebe ima preko 40 godina iskustva u bankarskoj industriji, a posljednjih 20 godina obavljao je funkciju potpredsjednika Raiffeisen banke u Rumuniji nadležan za segment riznice i tržišta kapitala. Prije toga bio je američki savjetnik za riznicu u bugarskom Ministarstvu finansija i Bugarskoj narodnoj banci, radio za Yamaichi International gdje je rukovodio aktivnostima trgovanja vrijednosnim papirima za SAD, te obnašao ulogu potpredsjednika i rukovodioca Odjela za trgovanje vrijednosnim papirima vlade SAD-a u NatWest Financial Market grupaciji.