Novosti

Otvoren novi pogon firme Mehanizmi B u Gradišci na 5.000 m2


Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević prisustvovao je juče, 5. oktobra, otvaranju novog proizvodnog pogona Mehanizmi B u Gradišci, gdje je simboličnim presijecanjem vrpce otvorio pogon privrednog subjekta koji posluje u okviru slovenačke kompanije Iskra-mehanizmi.

Ministar Petričević rekao je da Vlada Srpske podržava prerađivačku industriju i izvozno orijentisane firme.

– Takvim firmama pružamo podršku u nabavci nove opreme i tehnologija i ta sredstva će dobiti i preduzeće Mehanizmi B, koje je već treći obračunski period i korisnik subvencija za uvećanje plata radnika. Ovo je prilika da razgovaramo i o drugim mogućnostima poboljšanja poslovanja – istakao je Petrićević, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se navodi, riječ je o pogonu površine oko 5.000 metara kvadratnih gdje je trenutno zaposleno 160 radnika.
Otvaranju pogona prisustvovali su i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, te direktor preduzeća Mehanizmi B Boban Čegar.

Privredno društvo Mehanizmi B osnovano je 2004. godine kao kćerka firma slovenačkog holdinga Iskra-mehanizmi sa zadatkom proizvodnje poluproizvoda i gotovih proizvoda iz područja rada matične firme i ostalih područja u oblasti elektro-mašinske industrije.