Novosti

EBRD i EIB traže da se formira radna grupa za ubrzanje izgradnje Koridora 5C


Federacija BiH formiraće međuresornu radnu grupu koja će rješavati tehnička pitanja radi brže izgradnje auto-puta na Koridoru 5C, dogovoreno je delegacije FBiH i predstavnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

Međuresornu radnu grupu činiće predstavnici federalnih ministarstava i javnih preduzeća u FBiH uključenih u projekt izgradnje auto-puta, te spoljni saradnici – stručnjaci za pojedine oblasti.

Njen zadatak je da kroz koordinisano djelovanje i blagovremenu razmjenu informacija radi na bržem prevazilaženju postojećih problema i ukaže na predstojeće aktivnosti i eventualne prepreke.

Na sastanku sa predstavnicima banaka i federalne delegacije, koju je predvodio premijer Fadil Novalić, je ocijenjeno da postoji spremnost svih aktera kako bi procedure bile pojednostavljene i međuresorna suradnja intenzivirana, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Uz Novalića su sastanku prisustvovali federalni ministri finansija Jelka Milićević, okoline i turizma Edita Đapo, prometa i komunikacija Denis Lasić, kao i vršilac dužnosti direktora Autocesta FBiH Elmedin Voloder.