Novosti

Srebrenica raspisala poziv za dostavljanje prijedloga kapitalnih investicija


Načelnik Opštine Srebrenica je raspisao poziv za dostavu prijedloga projekata za kapitalne investicije za period 2022-2024. godinu.

– Jedan od strateških ciljeva opštine Srebrenica je povećanje stepena uključenosti građana, mjesnih zajednica, udruženja i ustanova u procesu planiranja i razvoja lokalne zajednice i priprema prioriteta za finansiranje iz budžeta opštine Srebrenica za period 2022-2024. godine iz sredstava namjenjenih za kapitalne investicije – saopšteno je.

Projekti treba da se odnose na neke od navedenih oblasti i to: ekonomski razvoj, razvoj poljoprivrede, razvoj turizma, razvoj životne sredine, kulturno prosvjetni razvoj, podrška omladini porodici i sportu,kao i ispunjavanje očekivanja većeg broja građana.

Prijedloge projekata mogu podnositi nevladine organizacije, udruženja građana, institucije, grupe građana, pravna i fizička lica, i ostali pod uslovom da se odnose na širi interes lokalne zajednice.

Ukoliko neki od projekata budu obezbjedili učešće donatora ili vlastito finansijsko učešće u minimalnom iznosu od 20% isti će imati prioritet u realizaciji.

– Procjena novčane vrijednosti investicije koja se navodi u aplikacionoj formi, treba biti što preciznije utvrđena.
Prijedlozi moraju biti sačinjeni na obrazcu utvrđenom od strane Načelnika opštine a isti se mogu preuzeti u šalter sali opštine Srebrenica, kao i na veb stranici.

Prijedlozi koji budu prihvatljivi biće uzeti u obzir i ući će u Programu kapitalnih investicija za period 2022-2024 koji se podnosi Skupštini opštine Srebrenica.