Novosti

Potpisan sporazum o saradnji između kompanija Yunex Traffic i TeleGroup


Kompanije TeleGroup i Yunex Traffic, osnovana od strane kompanije Siemens AG Njemačka, potpisale su Sporazum o saradnji kojim će dvije kompanije i u budućnosti nastaviti partnersku saradnju i iskoristiti zajedničke kapacitete i stručnost u realizaciji projekata u domenu unapređenja efikasnosti saobraćaja u našem regionu.

– Uzimajući u obzir obostrano zadovoljstvo uspostavljenom dosadašnjom saradnjom i rezultatom zajednički realizovanih projekata na teritoriji Srbije i Repubilke Srpske u domenu inteligentnih transportnih sistema, ovaj Sporazum je logičan nastavak te saradnje i podstrek za još intenzivniji zajednički rad u uvođenju najsavremenijih tehnoloških rješenja u domenu saobraćaja. Saradnja prvenstveno ima za cilj bliže upoznavanje naših inženjera sa konceptom digitalne mobilnosti – saopšteno je iz ovih kompanija.

Dodaje se da Yunex Traffic i TeleGroup, kao svjetski lideri na tržištu inovativnih tehnologija u domenu saobraćaja, inteligentnih transportnih sistema i telekomunikacione infrastrukture, najbolje razumiju potrebu za podsticanjem kreativnog razmišljanja i razvijanja pionirskih rješenja u cilju unapređenja efikasnosti saobraćaja.

– Ovim sporazumom podstičemo vrijednovanje različitih idejnih rješenja radi unapređenja upravljanja saobraćajem, kao i upoznavanje sa inovativnim rješenjima koje su dio zajedničkog portfolia, a sve u cilju zajedničkog stvaranja pametnih infrastrukturnih rješenja i pozitivnih iskustava krajnjih korisnika – izjavila je Milena Vučković, direktor kompanije Yunex Traffic.

Siemens AG Njemačka je dio poslovanja pod imenom Intelligent Traffic Systems objedinio u novoformiranu kompaniju Yunex Traffic koja na globalnom nivou razvija inovativna rješenja iz oblasti upravljanja i kontrole saobraćaja.

– Počastvovani smo činjenicom da Siemens i Yunex Traffic u nama prepoznaju pouzdanog partnera, vrijednuju našu ekspertizu i kvalitet u implementaciji najsavremenijih tehnologija koje su od značaja za unapređenje kvaliteta života u našem regionu. Imajući aktivnu ulogu u tehnološkim promenama koje se dešavaju, kreiranju koncepta pametnih gradova i sistema za energetsku efikasnost, kao i učešću u sprovođenju digitalne transformacije u ekonomiji našeg regiona, spremno prihvatamo ulogu ekskluzivnog partnera na teritoriji Srbije i Republike Srpske i radujemo se novim zajedničkim projektima – izjavila je Diana Gligorijević, suosnivač TeleGroup sistema.

TeleGroup je jedna od vodećih tehnoloških kompanija koja je specijalizovana za razvoj softverskih proizvoda, dizajn i implementaciju poslovnih IT rješenja i infrastrukturni inženjering, a koja uspješno posluje na širem tržištu Evrope i Bliskog istoka.