Priče bonitetno pouzdanih

Omerika d.o.o. Tuzla zapošljava mlade kadrove u 2022. godini


Kompanija Omerika d.o.o. Tuzla koja se bavi pružanjem računovodstvenih usluga, ostvarila je u ovoj godini povećanje prihoda i dobiti uprkos negativnim efektima pandemije COVID-19 i planira zaposliti mlade kadrove u 2022. godini.

Iako je izvjestan broj njihovih komitenata tokom pandemije COVID-19 bio primoran obustaviti rad, kompanija je  uspješno prevazišla nastale probleme u poslovanju i ostvarila poslovni rast u 2021.

Prema riječima direktorice Jasminke Omerike, to im je pošlo za rukom zahvaljujući prije svega velikom trudu svih zaposlenih.

Rast dobiti 46,15 posto

Uprkos negativnim efektima pandemije COVID-19, kada je dio naših komitenata bio primoran likvidirati svoje kompanije, u 2021. godini ostvarili smo stopu rasta prihoda za 6,68 posto i dobiti za 46,15 posto. Ukupan prihod u 2021. iznosio je 166.000 KM, a dobit 57.000 KM, dok je u 2020. ukupan prihod iznosio 155.600 KM, a dobit 39.000 KM”, kaže Omerika.

Omerika d.o.o. je osnovana 2010. godine i zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu, kvalitetu pruženih usluga i profesionalnom odnosu, danas imaju oko 50 aktivnih klijenata.

Naravno, još jedan bitan faktor je i prihvatljiva cijena naših usluga. Većina naših komitenata povjerila nam je vođenje njihovih poslovnih knjiga već dugi niz godina. Više puta se dogodilo da, na osnovu procjene, korigujemo cijenu naših usluga ukoliko je komitent u teškoj poslovno-finasijskoj situaciji, a da oni to od nas ne traže”, dodaje Omerika.

Pružiti ženama šansu da rade

Kad je u pitanju struktura zaposlenih, uglavnom se radi o visokoobrazovanim, mladim ženama.

One su željne znanja i sticanja praktičnih iskustava .Ujedno su i majke i supruge, a politika naše kompanije je da ženama pruži šansu da rade, uče i budu samostalne”, naglasila je Omerika.

Drugu godinu zaredom bonitetno pouzdani

U društvu 4.000 bonitetno pouzdanih kompanija, koje su izuzetno važne za ekonomiju u BiH, već drugu godinu zaredom nalazi se i ova kompanija.

Moj stav je, da ukoliko želimo da nas klijenti shvate ozbiljno i poštuju zakonske propise, prvo mi moramo biti primjer u svakom pogledu. U tom smislu se i ponašamo. Nastojimo naplatiti svoje usluge u što većem procentu , ali i 100%, izmiriti zakonske i sve druge obaveze. vodeći računa da se ne iscpljuje firma i njeni kapaciteti”, tvrdi Omerika.

U kompaniji Omerika d.o.o. imaju ambiciozne planove i za 2022. godinu.

Naš prioritet u 2022. godini i dalje će biti pružanje kvalitetnih i visokoprofesionalnih usluga u oblasti računovodstva, kao i poslovni rast kompanije. Također, nastojat ćemo pružiti mogućnost mladim ekonomistima da stiču praktična znanja i iskustva, koja će im obezbjediti željena radna mjesta ili pozicije” rekla je Omerika.

Piše: Irena Vasić Dobrić