Novosti

Nakon Samsunga i Microsoft je patentirao telefon s tri ekrana


Nakon Surface Dua, mogli bismo dobiti i Surface Trio – smartfon s još jednim (trećim) ekranom.

Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem sopstvenog mobilnog operativnog sistema nije uspjela, Microsoft se na neko vrijeme povukao sa tržišta telefona i fokusirao se na mobilne aplikacije i servise.

Prije dve godine, kompanija je ipak najavila svoj povratak na mobilno tržište preko Surface Duo uređaja. Riječ je o zanimljivom uređaju, s dva ekrana, koji pokreće Android.

Ono što je na papiru izgledalo kao dobra i zanimljiva ideja, u praksi se ipak nije pokazalo tako dobro, pa tehnološki novinari i korisnici nisu bili oduševljeni mogućnostima ovog uređaja. Kasnije je predstavljen i njegov nasljednik, s kojim su ispravljene neke greške iz prvog modela, ali ni on nije privukao veliki broj korisnika.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrima, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak tri ekrana. To je otkrio patent koji je kompanija prijavila, a o kojem ove nedjelje pišu tehnološki mediji.

Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu rješen je jedan od najvećih problema Surface Dua – izostanak spoljnog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebalo bi da dobije dodatni ekran koji se može koristiti kao spoljni, a kada se telefon otvori, omogućuje znatno veću ukupnu površinu ekrana, prenosi B92.