Novosti

PayPal istražuje lansiranje sopstvenog stablecoin-a kao dio pokretanja kriptovalute


PayPal (Pejpal) je jedna od kompanija koja je u poslednjih godinu i po aktivno učestvovala u onome što možemo nazvati kriptorevolucija. Sada je otkriveno da planiraju novi veliki iskorak.

Naime, PayPal Holdings istražuje lansiranje sopstvenog stablecoin-a (stejblkoin) kao dio svog pokretanja kriptovalute, navodi kompanija, koja je potvrdila razvoj nakon što su dokazi o tom potezu otkriveni u njenoj ajfon aplikaciji, prenosi Tportal.

– Istražujemo stablecoin, ako i kada budemo nastojali da krenemo u realizaciju, naravno, blisko ćemo sarađivati ​​s relevantnim regulatorima – rekao je Hoze Fernandez da Ponte, viši potpredsjednik za kripto i digitalne valute u Pejpalu, u izjavi za Bloomberg News.

Stablecoins su kriptovalute koje imaju oslonac i cijene prema vrijednosti postojeće valute ili robe.

Dokaz o tome da firma razmatra vlastiti stablecoin prvi je otkrio u Pejpal aplikaciji razvojni programer Stiv Mozer i podijelio s Blumbergom. Skriveni kod i slike prikazuju rad na onome što se naziva “PayPal Coin”. Šifra označava da bi takav novčić bio pokriven američkim dolarom.

Portparolka Pejpala rekla je da slike i kod unutar aplikacije Pejpal proizilaze iz nedavnog internog hackathona, događaja u kojem se inženjeri udružuju kako bi brzo istražili i izgradili nove proizvode koji možda nikada neće biti objavljeni, unutar blokčejna kompanije, odsjek za kripto i digitalne valute. To znači da bi se konačni logotip, naziv i osobine mogli promijeniti u svom javnom obliku proizvoda.

Pejpal se poslednjih mjeseci upustio u velike napore u vezi s kriptovalutama, lansirajući nove mogućnosti za kupovinu i držanje digitalnih kovanica, kao i mogućnost plaćanja za kupovinu pomoću novca.