Novosti

Najveće kripto berze prepune oglasa za posao: Ova industrija pretiče tehnološku


Izvještaj LinkedIn-a pokazuje izuzetan rast, od 395 odsto, kada je riječ o oglasima za posao koji se odnose na kriptovalute u Sjedinjenim Državama, u periodu od 2020. do 2021. godine.

Karijere u oblasti kriptovaluta nadmašile su promjene cijena u 2021, navodi se. Prema istraživanju, kripto industrija je nadmašila širu tehnološku industriju, koja je takođe doživjela izuzetan razvoj, skoro udvostručivši broj oglasa za posao.

Nijedna industrija nije bila zaštićena od tzv. “kripto-izacije” prošle godine, konstatovano je u okviru poslovne mreže LinkedIn.

Dok je većina oglasa za posao bila vezana za softver i finansije, i druge industrije takođe vide porast potražnje za kripto talentima. To uključuje profesionalne usluge poput računovodstva i konsaltinga, kao i sektore HR i računarski hardver, prenosi RT.

Očekuje se da će se rast kripto poslova nastaviti 2022. godine, uz potrebu da profesionalci rade na digitalnoj imovini i sa njima – dijelom zbog sve većeg broja preduzeća koja rade sa kripto imovinom i blokčejnom.

Najveće kripto berze (Coinbase, Kraken i Binance) bile su prepune oglasa za posao, rečeno je iz LinkedIn-a. Postoji čak i nova usluga posvećena povezivanju bitkoinera samo sa kompanijama koje koriste upravo ovu digitalnu valutu.