Novosti

U Kiseljaku u planu tri projekta vrijedna 9 miliona KM


Općinsko vijeće Kiseljak, između ostaloga, dalo je potporu dvjema odlukama o usvajanju planova projekata koji bi se u ovoj općini trebali realizirati po principu javno-privatnog partnerstva. Prva odluka odnosi se na trogodišnji plan 2022. – 2024. godine za realiziranja triju projekata vrijednih 9 mil KM.

Najvrijedniji od njih je projekt izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koji je procijenjen na 5 mil KM. Drugi projekt vrijedan oko 3 mil KM odnosi se na izgradnju sportsko-rekreacijskog centra, dok je trećim vrijednim milion KM planiran izgradnja postrojenja za razvrstavanje komunalnog otpada.

Od navedena tri projekta u ovoj godini trebao bi se realizirati projekt izgradnje SRC-a čija je gradnja obuhvaćena odlukom o usvajanju planova projekata javno-privatnog partnerstva za 2022.

Zaključkom Općinskog vijeća koji je dobio potporu vijećnika, Općina Kiseljak pokreće postupak prekategorizacije ceste Han Ploča – Lepenica iz regionalne u magistralnu. U pitanju je izrazito frekventna dionica kojom je Kiseljak spojen na autocestu u Lepenici.

Prekategorizacijom iz regionalne u magistralnu poboljšala bi se njezina kvaliteta te značajno povećala ulaganja u održavanje dionice koja je zbog spoja na autocestu iznimno važna i gospodarstvenicima. Zaključak će biti dostavljen Ministarstvu prometa i veza BiH, Vladi FBiH i JP Ceste FBiH kao i Vladi SB županije.