Novosti

Promocija bh. turizma na vodećem norveškom turističkom skupu


Merete Moen, članica Upravnog odbora „Poslovnog udruženja Norveška BiH (NBBA)“, predstaviće bh. turizam na proljetnom skupu vodeće norveške turističke mreže ANTOR 28. aprila u Oslu.

Gospođa Moen će pored prezentacija o bh. turističkoj ponudi razgovarati i sa specijalizovanim novinarima na Radionici za medije.

Predstavnici avio kompanija i turističkih destinacija širom Evrope će prisustvovati ovom okupljanju i ja ću imati priku da kratko predstavim bh. turizam,“ izjavila će g-dja Moen, koja je u NBBA zadužena za razvoj poslovne saradnje u oblasti turizma.

ANTOR Norveška (www.antor.no) je mreža nacionalnih turističkih ureda, ambasada i drugih zvaničnih predstavnika koji se bave turističkom promocijom svojih zemalja u Norveškoj. ANTOR Norveška koordinira zajedničke aktivnosti ispred zemalja koje učestvuju u saradnji.

NBBA je osnovan u decembru 2020. kao platforma za povezivanje poslovnih zajednica Norveške i BiH. Udruženje je kroz niz aktivnosti uspješno povezalo investitore i kompanije iz Norveške i BIH. Već su dogovoreni neki zajednički projekti u oblastima IT-ja, zelene enregije, turizma i tradicionalnih industrija, ako što su metalprerađivačka i drvna.
Za više informacija obratite se na [email protected].