Novosti

Početak nove ere kompanije Klika obilježen proslavom u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja


IT kompanija Klika je zvanično predstavila svoj novi vizuelni identitet na kojem je radila proteklih mjeseci i time ozvaničila početak nove faze svoga razvoja.

Predstavljanje novih vizuala bila je odlična prilika da se Klika tim okupi na spektakularnoj proljetnoj zabavi koja je prošlog petka upriličena u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Rebranding kompanije ne podrazumijeva samo vizuelne promjene, nego obilježava novu fazu razvoja kompanije i prodora na svjetsko tržište. Od samih početaka, Klika je nastojala svoje poslovanje prilagođavati koristeći se svim dostupnim informacijama iz okruženja, pomno osluškujući poslovni ekosistem i puls zajednice sa kojom i za koju radimo, ujedno prateći dešavanja na svjetskom tržištu, kako bismo uvijek bili spremni odgovoriti na nove zahtjeve i izazove pred nama“, rekao je Edin Deljkić, direktor Klika grupacije. Sa novim rebrandingom Klika dodatno naglašava svoje ključne vrijednosti u skladu sa kojima posluje, gdje u fokus stavlja svoje ljude, svoje klijente, život, slobodu i sutrašnjicu.

“Naši ljudi temelj su uspješnog poslovanja kompanije, i ove godine želimo dodatno podcrtati njihovu ulogu i važnost u našem rastu i razvoju. Stoga, sveobuhvatna strategija kompanije kreirana je na način da potrebe uposlenika budu ključna okosnica našeg djelovanja. Samim time, ekspanzija našeg HR tima, sa ulogama koje u svom fokusu imaju isključivo pružanje podrške našim uposlenicima u svim segmentima svakodnevnice je samo jedan od prvih koraka ka postizanju tog cilja. Paralelno s tim, u procesu smo razvoja jedinstvenog edukativnog programa koji će se baviti isključivo ličnim, tehničkim i profesionalnim razvojem ljudi, ali i timova u kompaniji, te kontinuirano voditi računa o potrebama uposlenih na način da odgovorimo na sve zahtjeve sutrašnjice u kontekstu modaliteta rada, fleksibilnosti, slobode, inkluzije i diverziteta.”

Klika je široj javnosti poznata i kao kompanija koja se vodi imperativom pružanja podrške bh. zajednici, sa jednim od najjačih CSR programa u zemlji, koji uključuje i stipendiranje studenata sa svih fakulteta na univerzitetima u Sarajevu i Banja Luci, te će ove godine nastaviti još intenzivnije i odgovornije da doprinosi razvoju bh. zajednice implementacijom različitih projekata. Stoga, svjesni značaja IT industrije, te njene transformativne uloge u svim segmentima naše svakodnevnice, Klika će se, u narednom periodu, fokusirati i na projekte koji će doprinijeti Ciljevima održivog razvoja (SDGs), a sa željom da i naša zemlja dosegne najviše svjetske standarde u svim segmentima društvenog i održivog razvoja.

“Na koncu, sva dešavanja prethodnih godina i turbulente promjene na tržištu koje su neminovnost, naučile su nas da lekcije usvojene danas možemo da iskoristimo da planiramo bolje sutra, a nizom uspješnih sutrašnjica trasiramo put u ljepšu budućnost, uz naše ljude, naše klijente, u našem okruženju i slobodama koje živimo”.

Na zabavi upriličenoj prošlog petka okupilo se preko 300 gostiju, uposlenika kompanije, ali i njihovih brojnih prijatelja i članova porodice, koji zajedno čine Klika zajednicu. Iz Klike poručuju da se raduje širenju svoje zajednice, kako je ranije najavljeno, i van granica Bosne i Hercegovine.

Klix.ba