Novosti

FERK donio niz rješenja za dozvole za rad za proizvodnju električne energije


Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine donijela je, na sjednici održanoj u petak, dva rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “BV SUNCE” d.o.o. iz Mostara i “SILK-TRADE” d.o.o. Tešanj.

FERK je donio četiri rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Samostalna obrtnička radnja “LAND-LUKS”, vlasnika Ivana Landeke iz Posušja za solarnu fotonaponsku elektranu “LAND-LUKS”, “MERKEZ-OIL” d.o.o. Novi Travnik za solarnu fotonaponsku elektranu “BRATSTVO 1”, SE “VIT”, vlasnika Željka Vrhovca iz Travnika za solarnu fotonaponsku elektranu “VIT” i Proizvodnja električne energije “MI EL”, vlasnika Marka Ivkića iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “MI.23-1”.

Također, FERK je donio i rješenje o izdavanju Dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva “GET-TZE” d.o.o. iz Širokog Brijega.

Usvojen su dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “BINGO” d.o.o. Tuzla i “FIRST LIGHT”, vlasnika Joze Jurice iz Čapljine.

Također usvojena su i četiri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije “AiA”, vlasnika Amela Ogrića iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “AiA.23-1“”, “SOLE 1” vlasnika Fehrije Kadića iz Kakanj za dvije solarne fotonaponske elektrane “SOLE 1” i “SOLE 2” i Fotonaponska elektrana “MLINICA”, vlasnika Mustafe Obradovića iz Stoca za solarnu fotonaponsku elektranu “MLINICA”.

Iz naftnog gospodarstva usvojena su dva nacrta, i to Nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva “JATA GROUP” d.o.o. Srebrenik i Nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva “MCI” d.o.o. Široki Brijeg.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 12. kolovoza ove godine do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, [email protected].

Na kraju, FERK je donio pet rješenja po žalbama kupaca, priopćeno je iz FERK-a.

FENA