Novosti

Zvijezde najavile Red Bull Cliff Diving u Mostaru


Najbolji svjetski skakači i skakačice prošlog vikenda su odmjerili snage u Oslu, a već 27. augusta priliku gledati njihove nevjerovatne skokove imat će publika u Mostaru.

Natjecanjem u norveškoj prijestolnici Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2022. došlo je do svoje polovine, a peta od osam stanica ove sezone na rasporedu je u subotu, 27. augusta, u Gradu na Neretvi.

U ukupnom poretku muškaraca trenutno vodi Rumunj Catalin Preda (600 bodova), a drugi je s 30 bodova manje devetorostruki prvak Gary Hunt, koji je u Oslu došao do prve pobjede ove godine.

Kod žena, vodeća je Australka Rhiannan Iffland, dok drugu poziciju zauzima Kanađanka Molly Carlson, koja je kao natjecateljka s pozivnicom debitirala prošle godine i u svojoj prvoj sezoni završila na trećem mjestu ukupnog poretka.

Najviše pobjeda na Starom mostu do sada ima Gary Hunt, koji je pobjeđivao u tri navrata. S dva trijumfa ga prati Australka Iffland, koja se ove godine nada i “hat-tricku”.

Prije sedmog gostovanja u našoj zemlji organizatori natjecanja pozvali su gledatelje da se okupe kod Starog mosta, najavivši novi spektakl.

Radujem se ponovnom dolasku u Mostar, tamošnji gledatelji su mi najdraži, i energija je tako dobra. Svima šaljem veliki zagrljaj, jedva čekam da se vidimo u Mostaru. Uvijek je sjajno imati vašu podršku, vi ste najvatrenija publika“, poručila je petostruka prvakinja Iffland.

Trenutni lider na tablici Catalin Preda, debitantski nastup imao je 2018. godine upravo u Mostaru, koji mu je ostao u najljepšem sjećanju, a u svom prvom nastupu popeo se na treću stepenicu pobjedničkog postolja.

“Mostar je mjesto s velikom tradicijom i jako posebnom atmosferom. Za mene ima posebno značenje, jer tu je sve počelo 2018. godine, kada sam dobio prvi poziv na natjecanje. Ovo će biti moj četvrti dolazak u Mostar, i definitivno će biti još posebniji jer će moja obitelj biti tamo. Jedva čekam da me vide kako skačem. Bit će sjajno, u Mostaru je uvijek sjajno”, izjavio je Preda.

Poruku za sve ljude u BiH imao je i legendarni Kolumbijac Orlando Duque, osvajač prvog izdanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2009. godine.

“Jedva čekam da se vidimo na Starom mostu na Red Bull Cliff Divingu. Sezona je fantastična, skakači su sjajni, i jedva čekamo da se vratimo skokovima s ovog prelijepog mosta“, rekao je Duque, koji se prije par godina oprostio od aktivnog natjecanja i sada obavlja dužnost Sportskog direktora prvenstva.

FENA