Tema u fokusu

Tenen d.o.o. Banja Luka – ostvarili poslovni rast od 17 posto za sedam mjeseci 2022.


Nakon što je u prošloj godini ostvarila ukupan promet preko 5 miliona KM, komanija Tenen d.o.o. Banja Luka, zastupnik vodećih brendova Ics, Saeco, Necta i Bianchi cafe & snack aparata u BiH je i u prvih sedam mjeseci 2022. ostvarila poslovni rast od 17 posto.

Za 2023. godinu planiraju veliku investiciju u kapacitete i opremu za servisiranje u vrijednosti cca. milion KM.

Kompanija Tenen d.o.o. Banja Luka je zastupnik vodećih brendova Ics, Saeco, Necta i Bianchi cafe & snack aparata, kao i praškastih caffe proizvoda ITF-a iz Holandije, koji se nalaze na preko 1.000 lokacija u BiH, što ih već 20 godina čini apsolutnim liderom na tržištu.
Jedinstvenu ponudu aparata za tople i hladne napitke, te snack proizvode zaokružili su i posebnom ponudom home/office aparata, koje rade na principu kapsula-– Lavazza i Gimoka.

Osim prestižnih aparata posljednje generacije, prema riječima Bojana Vučkovića, direktora Tenen d.o.o. Banja Luka, kvalitet njihovog brenda potvrdili su i standardima kvaliteta ISO-9001 i HACCP.

Interes za Tenen aparatima sve veći

Interes ljudi za našim samoposlužnim aparatima, kao stalnom izvoru osvježenja je svakim danom sve veći jer su, između ostalog, i ekonomski opravdani za korištenje. Razlog je konstantan skok cijena u ugostiteljstvu, kao i nedostatak radne snage”, kaže Vučković.

Jednostavno korištenje i ekonomska opravdanost svrstava Tenen aparate u nezaobilaznu svakodnevnicu zaposlenih u brojnim javnim ustanovama, privatnim preduzećima i kompanijama, ali i svih ostalih korisnika.

Bilo da su ljudima potrebni topli ili hladni napici; aparati koji servisiraju i preko 100 korisnika ili aparati sa bogatom ponudom snack proizvoda, Tenen ponuda ispuniće očekivanja i onih sa najistančanijim ukusom. Garantujemo potpunu sanitarnu i opšte – tehničku kontrolu, kvalitetne sirovine i pročišćenu i sigurnu vodu, po čemu je Tenen nadaleko prepoznatljiv”, tvrdi Vučković.

Trećeplasirani u djelatnosti 

Kompanija Tenen iz Banja Luke je na osnovu poslovnih rezultata iz 2021. godine trećeplasirana u djelatnosti u projektu “100 najvećih u BiH” Poslovnih novina.

Preko 5 miliona KM iznosio je naš ukupan promet na aparatima u prošloj godini. I u prvih sedam mjeseci 2022. također smo ostvarili poslovni rast od 17 posto u odnosu na isti period prošle godine.Vjerujem da će 2022. godina prema mom mišljenju biti najbolja po ostvarenim poslovnim rezultatima“, istaknuo je Vučković.

Nove informacione tehnologije

Lidersku poziciju u BiH, kompanija Tenen je ostvarila prednim radom svih 40 zaposlenih, zatim stalnom edukacijom servisera i tehničkog osoblja, kao i konstantnim ulaganjem u najsavremeniju opremu i nove informacione tehnologije.

Zahvaljujući novim informacionim tehnologijama, imamo u realnom vremenu sliku svih naših aparata u prodajnoj mreži. U svakom trenutku znamo koji je aparat prazan, koji treba dopunjavati ili koji je eventualno u kvaru. Ne čakamo da nas klijenti zovu, jer naše službe dežuraju 24/7 i ako je u pitanju veći problem, otklanjaju kvarove“, dodaje Vučković.

Osim uvođenja novih informacionih tehnologija u svakodnevnom radu, u kompaniji Tenen su u posljednje dvije godine realizovali još nekoliko značajnih investicija.

Sagradili smo novu upravnu zgradu od 2000 m2 u poslovnoj zoni u Ramićima u Banja Luci, a investicija je iznosila preko milion KM. Također, kupili smo nove prestižne smouslužne aparate u vrijednosti oko 500.000 KM. Inače. U posljednjih pola godine započeli smo i proces zamjene plastične amablaže papirnom, što je najnoviji evropski trend u zaštiti okoliša“, naglasio je Vučković.

Investicija od milion KM u 2023.

U kompaniji Tenen do kraja ove godine nastavljaju sa distribucijom i kupovinom nove opreme i proširenjem skladišnih kapaciteta. Za 2023. godinu planiraju još jednu veliku investiciju u kapacitete i opremu za servisiranje.

Planiramo proširiti prostor servisa i stvoriti uslove za nesmetano širenje naše distributivne mreže na postojećim lokacijama u BiH. Kompletna investicija iznosit će cca. milion KM. Naravno, nećemo zaboraviti ni društveno-odgovorni aspekt našeg poslovanja i nastavit ćemo finansijski pomagati obrazovne i odgojne institucije u opštinama u kojima poslujemo“, rekao je Vučković.

Piše: Irena Vasić-Dobrić