Novosti

Tim IuteCredit BH u radnoj posjeti Istri i Italiji


Kako bi nagradili svoje najuspješnije zaposlenike, IuteCredit svake godine organizuje program “Visit the world”, u kojem sve države formiraju timove najuspješnijih IuteCredit zaposlenika i kao nagradu odlaze na zajedničko putovanje.

Tako je tim zaposlenika IuteCredit BH d.o.o. proveo nezaboravna 4 dana u Istri i Italiji u sklopu programa “Visit the world”. Ovaj program predstavlja inspirativno putovanje i izvanredne treninge, te se organizuje u svakoj državi u kojoj IuteCredit ima svoje poslovnice.

Svrha ovog putovanja je dati priliku najuspješnijim članovima tima da steknu uvide u načine organizacije i razvoja drugih industrija. U MKD IuteCredit BH d.o.o. kažu da je bilo izuzetno teško odabrati pojedince za ovo putovanje, obzirom da je veliki broj pojedinaca svojim trudom i radom doprinijelo napretku kompanije u prethodnom periodu.

Stečena iskustva sa programa “Visit the world” članovi timova će primijeniti na vlastite metode rada, poboljšati radni proces i raditi na ličnom razvoju. Sekundarni cilj projekta je da se upozna bolje sa svjetskim kompanijama i konkurencijom, te networking između članova tima.
Kroz upoznavanje s različitim industrijama kao što su što su vinarija Kozlović u Istri i tvornica Ferrarija, članovi tima su saznali kako su se ovi biznisi razvijali, kako su organizovali svoju proizvodnju, kako su se mjenjali s vremenom. Sve su to veoma interesatna saznanja koja pomažu da se razmišlja „out-of-the-box“.

Osim ovih svojevrsnih radionica, članovima time je ostalo dovoljno vremena da obilaze značajne lokalitete na svom putovanju, kao što su Opatija, Lido di Jesolo, Verona…

“Cijenimo vidjeti, dodirnuti i osjećati uspješne organizacije i izvanredna iskustva. Svake godine šaljemo naše najbolje zaposlenike da posjete vodeće fabrike automobila i druge inovativne biznise u našem programu Visit the world”, dodali su iz kompanije IuteCredit BH.