Novosti

Vlasnik Louis Vuittona prodao avion da rivali ne znaju kuda putuje


Milijarder Bernard Arnault, vlasnik brenda luksuzne robe Louis Vuitton, izjavio je za francuski radio Classic da je prodao privatni avion: “Istina, grupa LVMH je imala avion i prodali smo ga. Rezultat je da sada niko ne može da vidi kuda idem jer sada iznajmljujem avione”, rekao je Arnault.

Taj potez je uslijedio pošto je Twitter bio preplavljen nalozima kao što su “i-fly-Bernard” i “laviondebernard”, koji su pratili letove Arnoovog privatnog aviona i izvještavali o ugljeničnom otisku ili atmosferskom zagađenju koje on uzrokuje.

Avion, kanadski Bombardier Global 7500, navodno je najveći poslovni mlaznjak trenutno na tržištu. Kako navodi Reuters, cijena novog Bombardiera 7500 je još 2019. godine počinjala od 73 miliona dolara. Iznajmljivanje košta oko 10.650 dolara na sat, prema web stranici Paramount Business Jets.

U medijskim izveštajima se tvrdi da je Arnault često koristio svoj avion, a Forbes je u jednom članku iz 2019. naveo da je on putovao privatnim avionom najmanje jednom mjesečno.

Bernardov sin, Antoine Arnault , rekao je u istom radio intervjuu da činjenica da drugi ljudi znaju gde se nalazi avion kompanije nije samo neprijatna već i štetna za posao.

“Nije baš dobro da naši rivali u svakom trenutku znaju gdje smo. To im može dati ideje i neke indicije”, naveo je on.

Neto bogatstvo Bernara Arnoa iznosi oko 134 milijarde dolara, što ga čini trećim najbogatijim čovekom na svijetu, iza Elon Muska i Jeff Bezosa, prema “Bloombergovom” indeksu milijardera.

(Telegraf)