Novosti

SALVEO BiH – 15 godina izvrsnosti u farmaceutskoj industriji u BiH


Dok ove godine svjetski broj jedan prirodni lijek u terapiji kašlja, Prospan, slavi dvadeset godina u BiH, važan jubilej obilježava i farmaceutska kompanija Salveo koja zastupa ovaj lijek u BiH od svog osnivanja 2007.

“Uspjeh našeg poslovanja kako u BiH, tako i regiji jeste usmjerenost na pružanje visokokvalitetne usluge, povezane sa istraživanjem i analizom tržišta, registracijom i promocijom proizvoda. Naša snaga je u strateškom partnerstvu za Engelhard Arzneimittel grupacijom koja ima tradiciju od 150 godina. Uprkos prisutnosti na svjetskom tržištu, uspjeli su zadržati posvećen, porodični pristup u vođenju kompanije, uzimajući u obzir specifičnosti svakog pojedinog tržišta“, istakla je Lejla Nedžibović, direktorica Salveo BiH.

Salveo u BiH je članica Salveo CEE grupe koja djeluje na tržištima srednje i istočne Evrope, i to na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, a uz strateškog partnera Engelhard Arzneimittel prisutni su i na tržištima Kosova, Albanije, Rumunije i Bugarske. Vlasnici kompanije imaju veliko iskustvo upravljanja farmaceutskim proizvodima kako na tržištu Bosne i Hercegovine tako i na više od 100  tržišta cijeloga svijeta gdje se mogu naći proizvodi iz asortimana kompanije Engelhard.

Engelhard Arzneimittel u BiH je prisutan od 2002. godine s nekoliko visokokvalitetnih proizvoda. O kvaliteti tih proizvoda govore i njihovi prodajni rezultati te udio na bosanskohercegovačkom tržištu. Prospan je godinama lider na tržištu sirupa koji se koriste u terapiji kašlja, a danas među top tri branda za kašalj. Kompanija Salveo u sklopu pomenute proslave dvadeset godina lijeka Prospan provodi kampanju koja ima za cilj naglasiti ne samo neupitnu efikasnost lijeka nego i toplu porodičnu priču koja stoji iza njegovog nastanka zbog čega kažu da je Prospan dokaz da roditeljska ljubav liječi.

„Engelhard je firma koja je nastala iz ljubavi prema porodici, a i sama priča o nastanku lijeka to pokazuje. Salveo je postao jedna velika porodica koja u odličnoj radnoj atmosferi pravi odlične stvari. Iduće godine spremni smo proširiti našu porodicu zaposlenika i proširiti naše prisustvo na tržištu BiH“, poručili su iz kompanije Salveo BiH.