Novosti

NLB godinu završava donacijom više od pola miliona eura za dobrobit djece


Svaki dan je prava prilika za pažnju prema drugima, ali nekako se čini da tokom prazničnog decembra ova vrlina više dođe do izražaja. U NLB Grupi su toga svjesni i zato će ovu godinu završiti sa donacijama udruženjima u regionu kojima je potrebna podrška za nove prilike.

NLB Banka Sarajevo tako je dio sredstava fonda usmjerila ka četiri udruženja kako bi prvenstveno pružila podršku njihovom radu za dobrobit djece.

Svi uposlenici NLB Grupe u regiji su predložili i glasali za različita udruženja, humanitarne organizacije i grupe u regionu kojima će biti donirana sredstva u ukupnoj vrijednosti od više od pola miliona eura.

NLB Banka Sarajevo će, u okviru ove akcije, donirati sredstva u vrijednosti od 50,000 eura Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”, Centru za autizam “Meho Sadiković” Tuzla, Udruženju “Jahači nade” i SOS Dječjim selima u Bosni i Hercegovini. Sredstva će biti isplaćena u protuvrijednosti KM.

“U NLB Grupi kažemo da je ovaj region naš dom i te riječi nešto znače. Ovdje su naše porodice, prijatelji, kolegice i kolege, sportisti za koje navijamo, vlasnici kafića koji znaju kakvu kafu volimo… Ovdje možemo disati punim plućima, stvarati, doživljavati uspone i padove, uspostavljati odnose. Samim tim je prirodno da želimo aktivno učestvovati, utjecati i poboljšati kvalitet života u našem domu, također stvarajući prilike tamo gdje ih nema dovoljno, posebno tokom praznika. Jer svijet vođen srcem je svijet pun prilika”, ističu iz grupacije.