Novosti

Njemačka ukida plaćanje gotovinom. Poznati lanac prima samo kartice


U trgovinama njemačkog tehnološkog lanca Gravis, koji blisko sarađuje s Appleom, više neće biti moguće platiti gotovinom. Naime, to znači da čak i ako samo želite kupiti nešto što košta nekoliko eura, kovanice i novčanice iz vašeg novčanika neće vam pomoći, prenosi Fenix magazin.

Lanac također ističe da je svoju odluku donio nakon “uspješne testne faze u odabranim trgovinama temeljene na natprosječnom prihvatanju bezgotovinskog plaćanja.

“Bezgotovinsko plaćanje je jednostavno, sigurno, brzo sa stajališta kupca i odavno je naučeno. Aktivno slijedimo put naših kupaca”, poručili su iz kompanije.

“Iza toga ne stoji samo orijentacija prema ponašanju kupaca, već i poslovna računica. “Za nas kao trgovca bezgotovinsko plaćanje je jeftinije, jednostavnije i omogućuje brže procese”, rezimira vlastite prednosti Gravis.

Gravis je sa svojih 40 podružnica jedan od najpoznatijih njemačkih trgovaca tehnologijom, a prema njihovim izjavama, to je “najveći njemački ovlašteni Appleov trgovački lanac” i “najveći certificirani Appleov servisni partner” u cijeloj Evropi. Gravis pripada firmi Freenet AG.