Novosti

Međunarodni sajam “Sarajevo Halal Fair” okupit će vodeće svjetske stručnjake halal-industrije


Međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF), ovogodišnje izdanje najavljuje sa bogatim programom i uz vodstvo vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal-industrije, biznisa i akademske zajednice.

Ovogodišnji treći Sarajevo Halal Fair 2023. (SHF) održat će se od 17. do 19. maja u glavnom gradu BiH. Najvećem sajmu halal industrije na području Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope prisustvovat će eminentni domaći i međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. U isto vrijeme bit će održan i Međunarodni Kongres o halal kvaliteti čiji će organizatori, osim BBI banke i Agencije za certificiranje halal kvalitete, biti i nekoliko domaćih naučnih i stručnih organizacija.

Posebna aktivnost koja će pratiti organizaciju Sarajevo halal sajma je “Sedmica svjesnosti o značaju halala“. U periodu od 12. do 19. maja 2023. godine bit će organiziran niz aktivnosti koje imaju za cilj da javnost upoznaju sa halalom i njegovim značajem, kako za konzumente tako i za domaće tržište i industriju.

Sarajevo Halal Fair je jedinstven sajam i prilika za povezivanje predstavnika iz svih dijelova lanca halal industrije, uključujući privatne kompanije, distributere, ustanove i insitucije, certifikacijska tijela, vladine zvaničnike i druge predstavnike halal tržišta.

Organizatori Sarajevo Halal Fair-a, Bosna Bank International (BBI) i Agencija za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice BiH najavili su zvanično generalno pokroviteljstvo Rijaseta Islamske zajednice u BiH ovom sajmu.