Novosti

Bonus dobrodošlice od 10.000 eura za svakoga ko prihvati ovaj posao u Njemačkoj


Medicinskog osoblja nedostaje u cijeloj Njemačkoj, zbog toga poslodavci na sve načine pokušavaju privući nove radnike.

Šta drugo može privući radnike nego novac, zbog toga se direktor jedne njemačke klinike odlučio na nesvakidašnji potez.

Kako prenosi Fenix-magazine.de, direktor klinike Bad Bramstedt iznio je posebnu ponudu za posao. Za novog radnika nudi bonus dobrodošlice od nevjerojatnih 10.000 eura.

Dakle, svako ko prihvati posao automatski dobije 10.000 eura. Njemački mediji navode kako na ovaj način bolnica u Šlezvig Holštajnu želi odgovoriti na nedostatak medicinskih sestara, prenose Nezavisne novine.

Dakle, kako stoji u oglasu, ova ponuda odnosi se na 15 slobodnih radnih mjesta u bolničkom sektoru. Ugovor o radu je na neodređeno vrijeme, sedmično radno vrijeme je 38 sati, a uz to postoji i godišnji bonus, objašnjavaju njemački mediji.

Već se duže vremena predlaže uvođenje bonusa za zapošljavanje medicinskog osoblja. Određene političke stranke su u prošlosti predlagale neoporezivanje bonusa za dobrodošlicu. Plate medicinskog osoblja, posebno medicinskih sestara ovise o odjelu na kojem rade, saveznoj državii, radnom vremenu i stepenu obrazovanja.

Prosječni mjesečni prihod za medicinsko osoblje je 2.899,84 evra na puno radno vrijeme i 1.996,33 na pola radnog vremena. Najbolje plate medicinske sestre imaju u Minhenu, i ta prosječna plata iznosi 4.080 eura.