Tema u fokusu

Samir Džaferović iz New Life International BH: U Alanji cijene stanova već od 85.000 eura


Među najpopoluarnijim destinacijama za odmor bh. građana odavno se nalazi Turska, koja u svojoj bogatoj turističkoj ponudi ima nešto za svakoga – kulturu, izvrsnu kuhinju, tirkizno more i predivne pješčane plaže…

Ali, za one koji žele da u bajkovitim ljepotama Turske uživaju mnogo duže i tamo kupe kuću na moru, stan ili luksuznu vilu, otvorena su vrata New Life International BH, mlade kompanije sa sjedištem u Sarajevu.

New Life International BH zajedno sa New Life Turkey i Sweet Home Cleopatra iz Turske, čini grupaciju kompanija specijaliziranih u oblasti nekretnina, usluga i savjetovanja, koja posluje u cijelom svijetu.

U intervjuu za Poslovne novine Samir Džaferović, direktor New Life International BH, najavio je da od ove godine startuju i sa tržištem u BiH.

Samir Dzaferović (lijevo)i Emrah Cila, vlasnik New Life International BH

“Došlo je vrijeme za promjene! New Life International BH je spreman ponuditi sve relevantne i tačne informacije bh. građanima vezano za kupovinu nekretnina u Turskoj. Nekretnine koje prodajemo su na atraktivnim lokacijama u prekrasnoj Alanji, orijentalnom Istanbulu, nevjerovatnom Sjevernom Kipru. Pozivam sve zainteresovane da nas posjete i daju nam priliku da im prezentujemo bogatu ponudu nekretnina ovog dijela Orijenta, koja ih neće ostaviti ravnodušnim. Želimo da i bh. građani budu dio ove uspješne priče. Mi smo tu za njih, New Life International BH”, kaže Džaferović.

Već godinu dana zvanično radite u BiH. Kakav je interes bh. građana za kupovinom nekretnina u Turskoj?

“Zvanično radimo skoro godinu dana u BiH i mogu reći da interes bh. građana za kupovinom nekretnina u Turskoj stalno raste. Neki od glavnih razloga za kupovinom nekretnina u Turskoj mogu biti: sigurnost, gostoprimstvo, klima, povoljne cijene neovisno da li bh. klijenti borave ili investiraju u nekretnine, regulisanje boravka, državljanstvo itd. Kupovinom nekretnine na primjer u Alanji, građani mogu ljetovati kada požele i uživati u jednom od najpoznatijih i najljepših ljetovališta u Turskoj sa preko 300 sunčanih dana tokom godine.”

Kako se kreću cijene stanova koje prodajete u Turskoj i kakva je njihova kategorizacija?

“Većina stanova koje prodajemo u Turskoj nalazi se u novogradnji i prati standarde hotela 5 zvjezdica. Imaju dodatne sadržaje i usluge kao što su: bazeni (otvoreni i zatvoreni), fitnes, sauna, igrališta za djecu, sportski tereni i drugi slični sadržaji.

Cijene nekretnina koje prodajemo u Alanji, Severnom Kipru ili Istanbulu zavise od puno faktora, počev od toga da li se radi o novogradnji ili ne, zatim od lokacije, opremljenosi stana, blizine mora, pratećih sadržaja itd.
U Alanji se cijene stanova kreću od 85.000 eura za stan od 45 m2 (1+1) pa na više. Cijene stanova koje prodajemo u Istanbulu kreću se od 100.000 eura pa na više, dok cijene stanova u Sjevernom Kipru, koji su u izgradnji, variraju, počev od 85.000 eura pa na više.”

Predstavite nam grupaciju New Life Turkey i kakve su njene reference?

“Dugogodišnje iskustvo naše matične kompanije New Life Turkey i njeno uspješno poslovanje u Turskoj je dokaz kvalitetnih rezultata koje jamčimo našim klijentima. Stoga, naša reputacija govori sama za sebe. Kompanije koje zastupamo su vodeće u oblasti nekretnina u Turskoj i njihov fokus je na investicijama, prodaji i uslugama. Prijateljski odnosi s kupcima, zagarantovana privatnost, povjerljivost, pouzdanost i fleksibilnost su samo neke od referenci koje je naša grupacija stekla u proteklom periodu.”

Na čemu zasnivate stvaranje Vašeg branda u BiH?

“Stvaranje našeg branda u BiH i daljnji razvoj zasnivamo na stučnoj podršci naših agenata, uz njegovanje, uspostavljanje i razvijanje kvalitetnog pristupa prema našim klijentima. New Life International BH je jedna od rijetkih kompanija, čiji zaposlenici su fizički prisutni i dostupni klijentima 24 sata tokom cijele godine na teritoriji cijele BiH, regiona i šire, u EU i SAD-u. Imamo jako dobru povezanost i sa bh. dijasporom, uz pozitivna iskustva na obostrano zadovoljstvo.”

Koji su daljnji ciljevi New Life International BH?

“Dugoročan cilj naše kompanije u BiH je da postane lider u oblasti nekretnina, investira i dovede investitore, te ponudi bogato višegodišnje iskustvo kompanija iz Turske. Primarni cilj je da kroz mrežu kompanija radimo i djelujemo dvosmjerno – da predstavimo sve interesantne projekte na osnovu kojih bi međunarodnoj klijenteli približili tržište BiH, a ovdašnjim kupcima ponudili relevantne i tačne informacije vezane za nekretnine u Turskoj.”

Razgovarala: Irena Vasić-Dobrić