Lifestyle

Ovako izgleda život u stanu od 9 kvadrata u Parizu za 750 eura mjesečno


Život u Parizu nije jeftin. Prosječne cijene najma stana u glavnom gradu Francuske ovise o lokaciji i veličini stana. Garsonjera se može pronaći po cijeni od 1000 do 2400 eura. No ako niste previše izbirljivi, možete naći i povoljniji smještaj.

Vikram je jedan od takvih mladića – ovaj je YouTuber poznatiji pod nadmikom Timvix – živio u Parizu u mikrostanu od svega 9 kvadrata te plaćao mjesečni najam od 750 eura.

Iako je riječ o vrlo malom prostoru, dostatan je bio za krevet, šporet sa sudoperom i malim frižiderom, radni stol – pa čak i tuš kabinu. Našlo se mjesta i za spremanje ličnih sitnica – od odjeće do prehrambenih namirnica, lonaca i drugog posuđa.

Jedina stvar koja mu je nedostajala u ovom mikrostanu je toalet – on je bio smješten u hodniku izvan stana te ga je dijelio s još jednim komšijom.

Izuzev relativno niske cijene najma za Pariz, najbolji dio ovoga stana je pogled. Ne samo da veliki prozor vizualno povećava prostor, već i pruža pogled na Eiffelov toranj. Kako prenosi Punkufer, zbog blizine centru grada i stanicama metroa, vrlo lako je moguće doći do bilo kojeg dijela Pariza.

Kako to izgleda kada osoba živi u mikrostanu od 9 kvadrata pogledajte u YouTube videu Mayanka Sehgala.l, piše N1.