Novosti

Nakon tri godine na mostarski aerodrom sletio avion Croatia Airlinesa


Nakon tri godine pauze u Mostar je ponovo sletio avion Croatia Airlines. Riječ je o liniji Zagreb-Mostar, a avion će na ovoj relaciji letjeti dva puta sedmično i to četvrtkom i nedjeljom s polaskom iz Zagreba u 23.00, te dolaskom u Mostar u 00.05 sati.

U povratku avion kreće iz Mostara ponedjeljkom i petkom u 5:55 i dolazi u Zagreb u 07:00. Srijedom pak avion kreće u 11:25 iz Zagreba i dolazi u Mostar u 12:30, a vraća se u 13:00 i dolazi u Zagreb u 14:05.

Ova hrvatska aviokompanija jedina se prijavila na javni poziv mostarskih vlasti za uvođenje letova iz glavnog grada Hrvatske uz subvencije.

“Drago mi je da se ovo desava u vrijeme sajma, imamo puno gostiju iz čitavog grada, zahvaljujem se ljudima koji su radili na ovom projektu. Ovo nije linija Mostar-Zagreb nego Mostar ostatak svijeta. I nek nam je svima skupa sretno”, izjavio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Mostar je posljednji put redovne komercijalne letove imao prije tri godine ali zbog nedovoljnog broja putnika linije su ukinute.

Stoga, novu liniju, kao i svaku dobru vijest s mostarskog aerodroma, građani dočekuju s oduševljenjem.

Promet bi trebao biti dobar, smatraju tursitički radnici, jer ova linija nije samo poveznica sa Hrvatskom nego s velikim evropskim gradovima poput Frankfurta, Beča, Amsterdama, Pariza, Londona i drugih.

“Drago mi je što ponovo promoviramo početak letenja, ova linija predstavlja jednu mogućnost za konekcije i putovanja širom svijeta preko Zagreba, omogućava letove preko sto destinacija u svijetu. Nadam se da ćemo omogućiti putnicima da lakše dodju do svojih odredišta”, kazao je predstavnik Croatia Airlinesa, prenosi N1.

Podsjetimo broj putnika u prva dva mjeseca ove godine nije premašio broj zaposlenih.

U januaru je kroz mostarski aerodrom prošlo svega pet putnika, u februaru njih 30, a aerodrom ukupno broji oko 60 radnika.