Novosti

Mepas grupa iz Širokog Brijega preuzela hotel Park u Makarskoj


Poznati Hotel Park u Makarskoj ima novog vlasnika – Mepas grupu iz Širokog Brijega, što je ujedno drugi hotel u sastavu ove grupacije. Prvi je, inače, luksuzni hotel u Mostaru uz najveći hercegovački šoping centar Mepas Mall.

Menadžerske pozicije u makarskom Parku pripale su Klari i Maji Grbešić, te Luciji Mikulić, inače kćerkama prošle godine preminulog Mirka Grbešića, osnivača grupacije u čijem su vlasništvu i poznate hrvatske kompanije Saponia, Kandit, Koestlin i Brodomerkur.

Njihova braća Ivan i Filip su pak preuzeli uprave i nadzorne odbore u firmama Kandit, Saponia, Koestlin i Brodomerkur, javlja Makarska-danas.

Do izjava novih vlasnika za koje je karakteristična medijska samozatajnost novinari za sada nisu uspjeli doći, ali je donedavni vlasnik Tonči Kurilj Jabuka prokomentirao novu akviziciju Mepas grupe.

– Bio sam 15 godina vlasnik Parka, preuzeo sam ga da bih pokrio neke dugove od partnera, ali sad izlazim, vraćam se svojem poslu, a to je građevina. Što se tiče hotela Park, on ima uhodanu priču, samo treba nastaviti “voziti” dalje, a novi vlasnici su jedna dobra obitelj koja ozbiljno radi posao. Sestre Grbešić i Mikulić koje su u upravi su mlade i perspektivne i ovo je za Makarsku jedna dobra priča. Što se tiče radnika, sve je isto, ništa se ne mijenja…Kako sam rekao, Park je uhodana priča, a glavni problem ne samo kod nas nego u cijeloj Hrvatskoj i u svim branšama je nedostatak radne snage – kazao je Jabuka.

Indikator.ba