Novosti

Emirates prošle godine s rekordnih tri milijarde dolara dobiti


Grupacija Emirates, u čijem je sastavu i istoimeni zračni prijevoznik, lani je zabilježila rekordnih tri milijarde dolara čiste dobiti. Od toga je avioprijevoznik Emirates ostvario neto dobit od 2,9 milijardi dolara, što je također rekord. Grupa Emirates završila je pretprošlu godinu s gubitkom od milijardu dolara.

“Ponosni smo na naše poslovanje u razdoblju 2022.-2023., koje predstavlja ne samo potpuni oporavak, već i rekordne rezultate”, napisao je predsjednik i izvršni direktor Emirates Grupe Sheikh Ahmed bin Said al Maktoum prilikom objave poslovnih rezultata.

I zračni prijevoznik Emirates ponovno je uletio u plus u protekloj finansijskoj godini, koja je pretprošlu završila s gubitkom od 1,1 milijardu dolara zbog pandemije covida-19, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Grupacija Emirates također je završila finansijsku godinu s najvećim iznosom sredstava na računu u iznosu od 11,6 milijardi dolara. “Kada su posljednja ograničenja putovanja ukinuta i potražnja porasla, bili smo spremni brzo i sigurno proširiti svoje poslovanje kako bismo služili našim klijentima”, objasnio je Maktum.

Istodobno, Emirates je najavio veliko ulaganje od 200 milijardi dolara u istraživanje i razvoj kako bi se smanjili štetni učinci fosilnih goriva u zrakoplovstvu, što je opisao kao “najveću pojedinačnu predanost održivosti bilo kojeg zrakoplovnog prijevoznika”.

Seebiz.eu