Novosti

FIPA dobila priznanje na investicijskoj konferenciji Annual Investment Meeting


Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) dobila je nagradu za drugu najbolju agenciju za promociju stranih investicija za regiju Centralne i Istočne Europe i Turske u okviru investicijske konferencije Annual Investment Meeting koja je održana od 8. do 10. maja 2023.godine u Abu Dabiju, UAE.

Na posebnoj ceremoniji u okviru konferencije, nagrade su dodijeljene agencijama za promociju investicija (IPA) iz svakog regiona svijeta u znak priznanja za njihov rad u uspješnom privlačenju značajnih direktnih stranih ulaganja u 2022. godini, te na taj način doprinosu ekonomskom rastu i razvoju tržišta matične zemlje.

Nagrade je u ime FIPA-e primio NJ.E. Šefik Mujkanović, ambasador BiH u UAE.

Annual Investment Meeting ili AIM vodeća je investicijska konferencija koja okuplja sve vrste investitora, poduzetnika i vladinih sektora iz cijelog svijeta. Održava se godišnje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i služi kao platforma za sve sektore i otvorenu diskusiju o najnovijim trendovima i mogućnostima ulaganja, i razmjenu ideja i istraživanje mogućnosti za uspostavljanje potencijalnih partnerstava.