Novosti

Renomirani turski modni brend “MAVI” dolazi u BiH


Senad Trumić osnivač i vlasnik firme Retro media d.o.o. je potvrdio da je potpisao ugovor o zastupanju i distribuciji za Bosnu i Hercegovinu, ali i regiju, sa jednim od vodećih modnih brendova iz Turske “MAVI”.

Prva u planiranom nizu trgovina otvara se u Živinicama u novoizgrađenom Tržnom centru zanimljivog naziva “SRETNA KUĆA” koji se otvara početkom jeseni ove godine.

“MAVI” je modni brend koji u svojoj ponudi ima jako veliku ponudu garderobe za žene i muškarce, uglavnom mlađe generacije, ali i za nešto starije.

“MAVI” posluje u preko 35 država, ima vlastitih 500 trgovina, a pored toga nalazi se na preko 4.500 prodajnih mjesta.

“Ovo će biti jedno veliko osvježenje na našem tržištu, jer ono što nudi modni brend “MAVI” je zaista nešto posebno i kvalitetno, a osvajanje tržišta Bosne i Hercegovine, ali i regije kreće upravo iz Živinica”, rekao je dr. Samir Vildić, direktor brenda S2S – Business Consulting and Development, koji je bio posrednik u povezivanju firme Retro Media d.o.o. sa firmama u Turskoj.

Senad Trumić, vlasnik Retro media d.o.o. istakao je da je “MAVI” jedan od 6 novih modnih brendova koje dovode u Bosnu i Hercegovinu, i upravo u Tržnom centru “SRETNA KUĆA” se otvaraju njihove prve trgovine.

Inače, Senad Trumić je i osnivač modnog brenda pod nazivom “McMARK”, čiji se dizajn razvija u modnim centrima Evrope, te nam je pojasnio da će svi navedeni modni brendovi čiji je zastupnik Retro Media d.o.o., među kojima je i “MAVI”, ustvari biti dio grupacije “McMARK” i pod tim imenom će krenuti osvajanje tržišta Bosne i Hercegovine i okolnih država.