Tržišta i finansije

BBI banka osvojila je nagradu “Poslovni potez godine” za najveću investiciju u mrežu bankomata


Investicija u digitalizaciju i nabavku više od 60 multifunkcionalnih bankomata je “Poslovni potez godine”, prema izboru Indikator.ba, finansijskog i poslovnog medija u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi u obrazloženju nagrade “Najbolji poslovni potez u 2022. godini”, analitičari portala Indikator.ba dodijelili su BBI banci nagradu za kupovinu 60 novih multifunkcionalnih bankomata, što predstavlja jednu od najvećih investicija u mrežu bankomata.

Ovi bankomati su opremljeni posebnom CRM opcijom koja klijentima omogućava laku komunikaciju sa timom banke. Takođe, bankomati nude mogućnost zamjene valuta (evri i dolari) i mogu se koristiti za polaganje gotovine za fizička i pravna lica, uključujući i kovanice.

„Mi u BBI banci smo posvećeni održivom finansiranju kroz ekološke i socijalne projekte, što je logičan slijed principa islamsko-etičkog bankarstva koji promovišu dijeljenje bogatstva i pružanje podrške. Kontinuirano radimo na tome da našim klijentima olakšamo poslovanje i ponudimo proizvode. i usluga po kojima se ističemo kao lideri u prošloj godini donijeli smo odluku o kupovini više od 60 novih multifunkcionalnih bankomata, što predstavlja jednu od najvećih investicija u našoj mreži.

Ovi bankomati su opremljeni posebnom CRM opcijom koja klijentima omogućava laku komunikaciju sa našim timom. Takođe, bankomati nude mogućnost zamjene valuta (eura i dolara) i mogu se koristiti za polaganje gotovine za fizička i pravna lica, uključujući i kovanice.

Osim toga, u okviru mobilnog bankarstva nudimo funkciju BBI Card Guard koja našim klijentima omogućava praćenje, omogućavanje ili onemogućavanje korištenja kartica na POS terminalima, bankomatima i na različitim lokacijama i državama, kao i upravljanje i kontrolu plaćanja putem interneta.

Ova usluga značajno povećava povjerenje u našu banku. Kako bismo našim klijentima olakšali svakodnevno poslovanje sa Bankom, kreirali smo uslugu eRežija koja omogućava korisniku elektronskog (eBBI) i mobilnog bankarstva (mBBI) da dobije popunjen nalog za plaćanje mjesečnih računa. i izvršite plaćanje samo jednim klikom. BBI banka je ponosna na svoj angažman u podršci zajednici, kontinuirano pružajući inovativna rješenja i usluge koje unapređuju poslovanje klijenata i grade povjerenje u našu instituciju“, rekla je ovom prilikom Azra Hadžiomeragić, članica Uprave BBI banke.