Tema u fokusu

Auto Šestovac: Sve veći broj klijenata iz BiH dolazi u Bileću da kupi automobil


„Najbolja reklama su zadovoljni klijenti“ glavni je moto Auto kuće Šestovac d.o.o. iz Bileće iza koje je 20 godina iskustva u prodaji uvezenih polovnih automobila i prodatih više od 10.000.

U ponudi imaju sve marke polovnih putničkih vozila koje uvoze iz Nemačke i Švajcarske, koja su u ovom salonu prošla detaljan pregled i servis, sa garancijom i uz realnu cijenu, a zbog kojih sve veći broj kupaca iz BiH dolazi baš u Bileću da kupi automobil.

Prema riječima Saše Vujovića, vlasnika Auto kuće Šestovac d.o.o. Bileća, uvijek se rukovode time da uvoze automobile koje bi odabrali i za sebe.

Vladimir Hrnjaz i Sasa Vujović (desno)

„Za 20 godina koliko se bavimo uvozom i prodajom automobila prešli smo daleki put od toga da smo imali svega par automobila na stanju, do danas kada smo jedan od većih auto salona u BiH i gdje u svakom trenutku imamo u prosjeku 150 automobila na stanju i 50 vozila u dolasku. S ponosom možemo reći da danas u svim krajevima BiH postoji više stotina osoba, koje su bile naši dragi klijenti i koji su danas najbolja potvrda povjerenja u našu kuću i kvalitet automobila koji nudimo. Prodajemo sve marke polovnih vozila kao što su Volkswagen, Nissan, Seat, Audi, Fiat, Ford, Toyota, Škoda, Mazda itd.“, istaknuo je Vujović.

Po čemu se Auto Šestovac izdvaja od izuzetno jake konkurencije u ovoj djelatnosti?

“Polovni automobili ne moraju uvijek biti „mačka u džaku“. Smatramo da je transparentan pristup jedino prihvatljiv, jer automobil je više od prevoznog sredstva. Stoga automobile koje prodajemo u Auto kući Šestovac odlikuje kvalitet bez kompromisa. Gradimo povjerenje već 20 godina čvrsto vjerujući da je to jedini način uspjeha u ovom poslu. Automobile kupujemo na uglednim i provjerenim placevima u Njemačkoj i Švajcarskoj. Višegodišnje iskustvo nam omogućava da brzo uočimo šta je dobra, a šta loša kupovina i mi zaista ne uvozimo automobile koje ne bismo kupili za sebe. Biramo najbolje, carinimo, dopremamo ih do našeg servisa i tada detaljno pregledamo. Automobil u vlasništvo klijenta stiže bez ulaganja, sa našom garancijom, uz realnu cijenu i mogućnosti zamjene klijentovog starijeg vozila.”

Spomenuli ste detaljan pregled polovnih auta nakon uvoza iz EU. Šta sve to podrazumijeva?

“Odmah po dolasku sa carine, svaki automobil u Auto salonu Šestovac detaljno pregledamo i provjerimo svu mehaniku i elektroniku uvezenog automobila. Za svaki automobil kupljen u Auto salonu Šestovac klijenti dobijaju pismenu garanciju na porijeklo i pređene kilometre, kao garanciju na motor i mjenjač od najmanje pola godine. Nudimo i testnu vožnju, te mogućnost detaljnog pregleda od strane klijentovog majstora. Naše iskustvo u uvozu i prodaji automobila od 20 godina, dodatna je garancija na putu do zadovoljnih kupaca.”

Šta Vam predstavlja najveću satisfakciju u poslu?

“Najveća satisfakcija mi je kad me klijent, koji je kupio od nas auto, nazove nakon tri, pet ili 10 godina i kaže da je zadovoljan i da nije imao problema i kvarova sa autom. Mi dajemo garanciju klijentu i na pređene kilometre. Na primjer, imamo u ponudi i auta koja su prešla cca. 300.000 kilometra i koja su odlično očuvana, a klijenti ih mogu voziti još godinama bez ikakvih problema.”

Imate i servis za održavanje i popravku vozila. Ukoliko se na autu koji ste prodali klijentu ipak desi neki kvar, kako mu možete priskočiti u pomoć?

“Da, imamo i servis, koji je 95 posto baziran na održavanje naših auta koja prodamo klijentima. Bilo gdje da se desi neki problem sa našim prodanim autom, koje je u garantnom ili vangarantnom roku, mi smo spremni da izađemo u susret klijentima. Osim toga, imamo dosta saradnika i servisera u svakom većem gradu u BiH, koji po potrebi urade neku vrstu usluge za nas ako je neophodna za našeg klijenta.
Ukoliko se radi o većem kvaru, imamo i zamjensko auto, koje odvezemo klijentu da ga koristi, dok njegovo vozilo bude popravljeno.”

Kako ocjenjujete poslovanje u prošloj godini, kao i u prvih pet mjeseci 2023.?

“Ostvarili smo poslovni rast u 2022. godini i zadovoljni smo poslovanjem. Također, i u prvih pet mjeseci 2023. godine ostvarili smo poslovni rast i prodali oko 200 auta. Svi brendovi automobila u našoj ponudi su traženi. Zovu nas klijenti iz cijele BiH, jer su čuli za kvalitet naših auta. Imamo dobre preporuke od naših kupaca i to nam je najbitnije.”

Kakva je Vaša vizija razvoja kompanije u narednim godinama?

“Planiramo da i u narednom periodu širimo mrežu klijenata kako u BiH, tako i u regionu. Jer, na preporukama naših brojnih zadovoljnih klijenata smo sve ovo postigli do sada i izgradili respektabilnu auto kuću Šestovac.”