Tema u fokusu

GAS&GAS d.o.o. Kiseljak: Vrhunski kvalitet plina po konkurentnim cijenama


Kompanija GAS&GAS d.o.o. Kiseljak, koja se bavi trgovinom na veliko krutim, tečnim i plinovitim gorivima, ostvarila je u 2022. godini poslovni rast za 54 posto u odnosu na 2021. i u narednom periodu planira proširiti mrežu klijenata na cijelu BiH.

Zahvaljujući kvaliteti isporučenih proizvoda, kao i izuzetno profesionalnom odnosu prema klijentima, kompanija GAS&GAS d.o.o. Kiseljak, osnovana 2015. godine, napredovala je krupnim koracima i svrstava se među brzorastuće kompanije u BiH.

Za razliku od  prije sedam godina kada su započeli poslovanje sa jednim vozilom za dostavu plina i dvoje zaposlenih, danas GAS&GAS  snabdijeva plinom većinu benzinskih pumpi od Jablanice do Brčkog, ali i brojne kompanije u namjenskoj, građevinskoj i prehrambenoj industriji. 

Prema riječima Edhema Velagića, direktora kompanije u prvih pet mjeseci 2023. godine ostvarili su blagi trend poslovnog rasta.

Podrška  Messer-a i HIFA- OIL

„Danas kompanija GAS&GAS ima vlastitu upravnu zgradu, terminal i skladište na  5,5 duluma zemljišta u Kiseljaku, koje smo dobili zahvaljujući podršci i razumijevanju načelnika Opštine Kiseljak. Također, veliku  podršku u poslovanju imamo od naših dobavljača plina, kompanije Messer Tehnoplin, kao i grupacije HIFA- OIL. Posebnu zahvalnost dugujemo gospodinu Izudinu Ahmetliću, vlasniku HIFA-OIL, koji nam je pomogao kad nam je bilo najteže”, istaknuo je Velagić.

GAS&GAS d.o.o. Kiseljak se bavi trgovinom na veliko krutim, tečnim i plinovitim gorivima i srodnim proizvodima kao što su motorna ulja Avista-Oil, koje uvoze iz Njemačke. Od   FERK-a su 2021. godine dobili certifikat da se mogu  baviti i trgovinom LPG plinom. 

Gourmet-plin za prehrambenu industriju


„Plinom snabdijevamo većinu benzinskih pumpi od Jablanice do Brčkog, kao i brojne restorane, te kompanije u namjenskoj, građevinskoj, ali i prehrambenoj industriji. Fabrike koje se bave preradom hrane snabdijevamo sa  tzv. gourmet-plinom, koji produžava rok trajanja određenoj vrsti prehrambenih proizvoda, na primjer mesu, ribi, kolačima itd. Zahvaljujući tome, ovim namirnicama se može produžiti rok trajanja i zadržati svježina i do 30 dana“, objašnjava Velagić.

Kako dalje navodi Velagić plin koji isporučuju klijentima, a riječ je o mješavini propana i butana je izuzetne kvalitete.

Bez reklamacija klijenata

„Za sve ove godine koliko radimo, nismo niti jednom imali reklamacije, zahvaljujući prije svega  kvaliteti plina, ali i našem vrijednom timu od sedam uposlenika, koji prati dinamiku potrošnje ovog energenta kod naših klijenata da im ne bi stalo poslovanje. Pri tome smo zadržali konkurentne cijene plina“, tvrdi Velagić.

Sa konkurencijom imaju dobar odnos i često pomažu jedni drugima. Nažalost, kako dalje navodi Velagić, bude i slučajeva nelojalne konkurencije, odnosno crnog tržišta.

„Dešavaju se razne prevare sa težinom boca plina. Dosta ljudi radi na crno, nabave negdje boce i pune ih u punionicama sa manjom količinom plina od predviđenog, pa ih poslije dostavljaju ljudima po nižim cijenama. Još stave i oznaku da je plin Messerov. Možda smo mi među najskupljim na tržištu kad su u pitanju cijene, ali odgovorno tvrdim da stojim iza kilaže i kvaliteta plina koji isporučimo“, naglasio je Velagić. 

Širenje mreže klijenata na cijelu BiH

U kompaniji planiraju nove investicije i projekte  za naredni period, vezano za širenje kapaciteta.

„Naša vizija razvoja je da u naredne dvije godine širimo mrežu klijenata na prostoru cijele BiH“, rekao je Velagić.