IT i Tehnologija

Aplikacije koje odmah trebate izbrisati sa telefona


SuperVPN je još 2020. godine uklonjen iz Google Play Storea pa bi vam i činjenica da aplikacija nije dostupna u službenim trgovinama trebal nešto govoriti.

ChatGPT se posebno populizirao posebnih mjeseci i koristi se razne stvari – pisanje službenih mailova, za recept, eseje i druge stvari, a zbog globalne popularnosti postao je posebno privlačan prevarantima i hakerima. Stoga ne čudi da su se proširile lažne aplikacije koje podsjećaju na ChatGPT, a koje ciljaju na vaš novac.

Primjerice, kada preuzmete takvu neku aplikaciju možete primijetiti da nedostaje gumb za zatvaranje/gašenje aplikacije. Nakon toga se pojavi paywall koji vas prisiljava da se pretplatite i jedini izlaz je prisilno zatvoriti aplikaciju.

Takve aplikacije mogu naplaćivati stvari koje druge aplikacije rade besplatno ili obećati besplatno probno razdoblje, a zatim vam odmah naplatiti godišnju pretplatu.

Komando donosi popis takvih aplikacija koje biste trebali izbjegavati:

– Chat GBT

– GAl Assistant

– Al Chat GBT – Open Chatbot App

– Al Chat – Chatbot Al Assistant

– Genie AI Chatbot

– Al Chatbot – Open Chat Writer

Ako već imate instaliranu neku od ovih aplikacija, Komando savjetuje da ih odmah uklonite sa svog uređaja. Kako možete deinstalirati aplikaciju a Androidu, pogledajte u videu: