Novosti

KFC od sada dostupan putem Glovo aplikacije u Mostaru


Korisnici višekategorijske platforme Glovo u Mostaru, od ove sedmice imaju pristup jedinstvenoj recepturi piletine iz jednog od najvećih lanaca brze hrane na svijetu, Kentucky Fried Chicken (KFC). Nakon otvaranja KFC restorana u Mostaru 15. juna na dobro poznatoj lokaciji Bišće polje, Glovo je ostvario partnerstvo s ovim svjetski poznatim lancem samo nekoliko dana nakon otvaranja.

Glovo korisnici u Mostaru će biti prvi koji će imati pristup raznovrsnom KFC jelovniku, uz pogodnosti brze dostave na njihova vrata. Kako bi svojim korisnicima pružili posebno iskustvo uživanja u njihovim omiljenim jelima do kasno u noć, vrijeme narudžbi putem Glovo aplikacije za jela iz KFC ponude će biti produženo do ponoći.  

“Početkom ove godine Glovo je uspješno započeo partnerstvo sa svjetski priznatim brendom KFC u Sarajevu, a sada s oduševljenjem proširujemo našu saradnju širom Bosne i Hercegovine. Korisnici platforme Glovo u Mostaru će među prvima  imati priliku da uživaju u ukusnoj piletini i karakterističnim prilozima koji se mogu naći samo u KFC restoranima i to sve iz udobnosti svoga doma ili kancelarije. Nastavak saradnje sa KFC-om je potvrda našeg iskustva u online narudžbama i isporuci, te nas izuzetno raduje što smo postali njihov pouzdan partner”, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo BiH.

KFC je jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana, koji svakodnevno zadovoljava preko 10 miliona kupaca u više od 26.000 restorana širom svijeta. Nakon uspješnog otvaranja svoja prva dva restorana u Sarajevu 2022. godine, KFC je proširio svoje poslovanje i u Mostar.

Glovo korisnici u Mostaru mogu birati između 60 specijaliteta s Glovo menija, uključujući popularne obroke poput Zinger i Classic burgera, hot & spicy krilaca, te KFC korpica, uz mogućnost odabira raznih vrsta deserata.

Ovo partnerstvo između Glova i KFC-a predstavlja novu dimenziju brze hrane u Mostaru, pružajući korisnicima jednostavan i praktičan način da uživaju u svjetski poznatim okusima piletine bez napuštanja vlastitog doma.