Novosti

U Kiseljaku centralno skladište Lidla za BiH


Uz poslovnu zonu Brestovsko, završenu prije nekoliko godina, u opštini Kiseljak odlučili su otvoriti novu u Azapovićima, u neposre-dnoj blizini koridora 5c. Budućim ulagačima lokalna je zajednica partner koji izgradnjom putne i komunalne infrastrukture osigurava preduslove za njihovu odluku da svoj kapital ulože upravo ovdje. A interes je obostran…

“Sad je velika investicija ‘Lidl’ BiH koji radi svoje središnje skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru. Tu su još tri firme kupile zemljište. To je 300-400 novih radnih mjesta, ne onih imaginarnih, to su izvjesna, realna radna mjesta”, ističe načelnik opštine Kise-ljak Mladen Mišurić Ramljak.

Uz direktno, značajno je i indirektno upoš-ljavanje kroz građevinsku operativu i usluge, a ono što posebno ističu je kapital koji nije kreditno zaduženje države, nego strano ula-ganje. Svjesni su oni da je od 20.000 stano-vnika ove opštine, koliko ih je bilo po poslje-dnjem popisu, značajan broj svoju budućnost pronašao izvan granica države, ali onima koji su ovdje žele osigurati bolji život. Jedan od načina je i projekt zamjene sadašnjeg, starog Doma zdravlja novim, javila je Federalna te-levizija.

Podsjetimo da je “Lidl” trenutno u procesu ulaska na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i Sjeverne Makedonije.